Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oudewater vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Oudewater? Het is een laag temperatuur verwarmingssysteem die direct onder de vloer ligt. Je bespaart flink op de energierekening, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via dit portaal delen we handige informatie over de populaire soorten vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct aan de slag? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Oudewater!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-oudewater-3421

Vloerverwarming laten leggen in Oudewater

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Ben je niet handig, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een betrouwbare vakman. Op die manier weet je zeker dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan dat hieronder te vinden is omlijnen we in vijf stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de keuken, berging / schuur, toilet, slaapkamer, badkamer, woonkamer. Indien beschikbaar geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Kies het type systeem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel gekozen producten zijn een warm-water systeem of een deels elektrische oplossing. Doorgaans is een infrarood oplossing zeker ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef door welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan een cement dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tegels, linoleum, laminaat, vinyl, parket, tapijt. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de huidige staat van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Verbouwperiode

  Geef door op welk moment de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of nader te bepalen. Hiermee kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Oudewater eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Er wordt gevraagd naar het adres van de woning, e-mail en telefoonnummer. Via de computer of telefoon delen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Oudewater en de omliggende regio. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van beschikbare vloerverwarming experts omgeving Oudewater

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw ideale systeem wordt bepaald door jouw wensen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een renovatieklus? Andere belangrijke zaken zijn of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, opbouwhoogte en de prijsindicatie. In de volgende bullets bekijk je praktische informatie over de veel gebruikte modellen en hun interessante aspecten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit model zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is bijvoorbeeld populair als er op de kosten moeten worden gelet en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen plaatst men in aangepaste noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een gunstige opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Oudewater.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, ATAG, Bosch, AWB, Remeha.

Natbouw-verwarming

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je extra stevigheid en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Therminon, Warmup, Danfoss, Magnum, WTH, Technea.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Oudewater

Elektrische verwarming in de vloer werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn verschillende soorten. Vloerverwarmingskabels, kant-en-klare matten en een kunststof folie zijn enkele bekende voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We zien het vaak terug in kamers die je niet constant gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Oudewater

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De pijpen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd erg kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Oudewater.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw plek op een innovatieve verwarmen warm houden

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Oudewater komen uit tussen de €1300,00 – €1975,00. De uiteindelijke kosten worden berekend a.d.h.v. diverse aspecten. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Relevante keuzemogelijkheden die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarmingssysteem, de grootte van de kamer, hoe het gelegd wordt en de afwerkvloer die je kiest. In onderstaande weergave verstrekken we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oudewater (update donderdag, 13 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€700 – €725€760 – €805
25 m2€950 – €1200€1000 – €1525
50 m2€2250 – €2875€2625 – €3375
60 – 65 m2€3750 – €4475€4000 – €4750
90 m2 +€5250 – €5700€5600 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, noppenplaten, tackerplaten, verdeler, thermostaat, draadmatten, wapeningen arbeid en BTW (provincie Utrecht).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Sinds enkele jaren werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn een uitstekende match. Tip: diverse vloertypes zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit gaat om o.a. tapijt of parket. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Onderstaand check je samengevat extra informatie over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oudewater? Onderstaand tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in IJsselstein, Lopik en Nieuwegein.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- & bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kies je voor bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Oudewater bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.oudewater.nl). Voor vergroenings energiesystemen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Oudewater?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.150 voor 15 m2 tot zo’n €6.450 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs kom tot stand door het gekozen model (elektrisch of traditioneel), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 16 jaar. Het unieke rendement is mede afhankelijk van het soort installatie, de toplaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In ideaal geïsoleerde panden werkt het systeem een stuk effectiever. Door het toepassen van vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oudewater, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een optie. Er zijn 2 manieren: Om te beginnen kan je de vloerverwarming installeren boven op de vloer die er nu al ligt. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een tweede manier is infrezen. Bij deze aanpak worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3420, 3421.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie