Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming De Bilt vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in De Bilt? Het gaat om een laag temperatuur verwarmingssysteem die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je houd meer ruimte over in je huis! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via onze experts check je bruikbare informatie over de verschillende typen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Vandaag al een keuze maken? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in De Bilt!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-de-bilt-3721

Vloerverwarming laten leggen in De Bilt

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een prima uitdaging. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het gewoon even niet uit? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een installateur. Met een professional weet je zeker dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het onderstaande stappenplan adviseren we stapsgewijs welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Omschrijf jouw woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Zoals de berging / schuur, slaapkamer, woonkamer, badkamer, gang, keuken. Wanneer omhanden kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veelvoorkomende types zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit. Soms kan een infrarood systeem ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Verduidelijk wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld een basis dekvloer of vloerafwerking als linoleum, PVC, tegels, laminaat, tapijt, vinyl. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dit een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Deel je wensen wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of binnen 3 maanden. Derhalve kunnen aangesloten installatiebedrijven in De Bilt alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Er wordt gevraagd naar jouw adres, e-mailadres en telefoonnummer. Via de computer of telefoon bieden wij kosteloos een een offerte van de beste vloerverwarming bedrijven in De Bilt en de omliggende gemeente. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van bekende vloerverwarming vakmannen omgeving De Bilt

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat bij jouw situatie past is afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuw te bouwen huis of ga jij je oude huis opknappen? Andere belangrijke aspecten zijn: de toegepaste ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de prijsindicatie. In het volgende schema bekijk je nuttige informatie over de relevante systemen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze werkwijze zien we steeds meer terug in de woningbouw. We zien het met name bij renovaties en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in slimme isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste pluspunten zijn minder kans op barsten en scheuren en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in De Bilt.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Nefit, Bosch, Intergas, Vaillant, ATAG.

Natbouw vloerverwarming installeren

Als je kiest voor natbouw, dan wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je meer stabiliteit en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: e-Heat, Warmup, WTH, Therminon, Technea, Magnum.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in De Bilt

Een elektrische installatie werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We raden het aan voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in De Bilt

Als je gaat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. Deze constructies bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in De Bilt.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw ruimtes op een milieuvriendelijke manier op temperatuur brengen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in De Bilt liggen rond de €950,00 – €2375,00. Accurate kostenramingen zijn afhankelijk van verschillende zaken. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige aspecten die de prijs bepalen: het type verwarmingssysteem, de grootte van de kamer, de legwijze en het soort afwerkvloer. In de volgende weergave delen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in De Bilt (update maandag, 20 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijsindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €725€775 – €780
25 m2€825 – €1300€1075 – €1475
45 m2€2300 – €2750€2550 – €3325
70 m2€3750 – €4350€4000 – €4750
85 m2 +€5150 – €5650€5600 – €6500
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, noppenplaten, thermostaat, draadmatten, pompschakelaar, tackerplaten, verdeler plus afvoer en uurloon (provincie Utrecht).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Hedendaags werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels geven de beste prestaties. Notitie: bepaalde constructies hebben een te hoge thermische weerstand. We spreken daarvan bij o.a. massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een specialist of vloerenverkoper. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de volgende weergave tref je overzichtelijk extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in De Bilt? In het onderstaande overzicht check je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Stichtse Vecht, De Ronde Venen en Baarn.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente De Bilt is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.debilt.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in De Bilt?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.125 voor 10 tot 20 m2 tot gemiddeld €5.650 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie wordt beïnvloed door het gekozen systeem (traditioneel vs. elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot 15 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van het soort model, de afwerklaag maar ook de leeftijd van de woning. In een goed geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Middels gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in De Bilt, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is iets wat we steeds meer zien. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Ten eerste kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Daarbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3704, 3730, 3731, 3732.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie