Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Montfoort vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Montfoort? Vloerverwarming wil zeggen een vorm van centrale verwarming die in de vloer is gelegd. Je energierekening daalt, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze website check je veel info over de verschillende keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Heb je interesse? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Montfoort!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-montfoort-3417

Vloerverwarming laten leggen in Montfoort

Wanneer je een beetje handig bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Is dit allemaal nieuw, of bespaar je liever wat tijd en stress? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een specialist. Door het inschakelen van een vakman weet je gegarandeerd dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan hieronder specificeren in 5 korte stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Beschrijf alle kamers van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Kies voor bijvoorbeeld de toilet, keuken, slaapkamer, berging / schuur, gang, badkamer. Indien beschikbaar kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het type installatie. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Gangbare modellen zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Voor sommige woningen kan een infrarood systeem ook een optie.

 3. Jouw huidige vloer

  Verduidelijk wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om enkel een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tegels, parket, vinyl, PVC, tapijt, laminaat. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondergrond is. Bijvoorbeeld een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Met deze details kunnen de installatiebedrijven in Montfoort zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk vakmannen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Verstrek actuele details als het adres van de woning, jouw mailadres en eventueel een telefoonnummer. Op jouw mail bieden we offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Montfoort en de omliggende gemeente. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van gespecialiseerde vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Montfoort

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze wordt bepaald door een aantal factoren: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere belangrijke zaken zijn het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de bouw-begroting (prijs). In onderstaande opsomming lees je meer details over de veel gebruikte modellen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze theorie kan uitkomst bieden in veel situaties. In situaties bij renovatieprojecten en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden gelegd in op maat gemaakte noppenplaten en isolatieplaten. Op dit systeem wordt meteen de vloer gelegd. De positieve effecten hiervan zijn minder risico op barsten in de vloer en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Montfoort.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Nefit, ATAG, Bosch, Remeha, Vaillant.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Als je kiest voor natbouw, dan wordt het geheel in een laag cement gestort. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door de temperatuurwisseling kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Het effect daarvan is een sterke en stabiele vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Warmup, Danfoss, Therminon, Magnum, WTH, e-Heat.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Montfoort

Een elektrische vloerverwarming is een populaire manier van verwarmen met stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Elektrische kabels, een slim mattensysteem en een speciaal folie systeem komen we in de praktijk veel tegen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is een goede opties voor kamers die je niet constant gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Montfoort

Als je het systeem laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd erg kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Montfoort.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke wijze opstoken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Tarieven van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Montfoort liggen tussen de €950,00 – €2025,00. De definitieve prijzen komen tot stand door allemaal werkzaamheden. Om te beginnen worden de tarieven beïnvloed door het feit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Variabele factoren die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende blok kan je aan de slag met de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Montfoort (update zondag, 16 juni 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€700 – €740€775 – €805
25 m2€825 – €1250€1100 – €1600
50 m2€2350 – €2875€2650 – €3400
60 m2€3700 – €4425€4075 – €4825
80 – 90 m2€5250 – €5675€5600 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, verdeler, wapening, tackerplaten, thermostaat, draadmatten, pompschakelaar plus afvoer en uurloon (provincie Utrecht).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Gietvloer, beton en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Belangrijk: diverse constructies geven minder goede prestaties. Dit gaat om o.a. tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of showroom. Zij vertellen dan afwerkvloer rijmt met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het schema hierna bieden we kort en bondig praktische info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Montfoort? Hieronder check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Hardinxveld-Giessendam, IJsselstein en Oudewater.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Montfoort is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.montfoort.nl). Voor verduurzaming producten zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door middel van energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Montfoort?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €825 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €6.150 voor een grote ruimte van 100 m2. De kostprijs wordt bepaald door het geselecteerde systeem (elektrisch of watergedragen), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot 15 jaar. Het exacte rendement wordt bepaald door het gewenste product, de afwerkvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In perfect geïsoleerde kamers zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glassluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Montfoort, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker haalbaar. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als voordeligste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Een nadeel van deze optie is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In die situatie worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3417.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie