Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zeist vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Zeist? Vloerverwarming is een comfortabel verwarmingssysteem dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Dankzij onze specialisten check je handige informatie over de populaire segmenten binnen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Vandaag al een keuze maken? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Zeist!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-zeist-3701

Vloerverwarming laten leggen in Zeist

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren iets wat je zelf kunt aanpakken. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het professioneel laten doen? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een deskundige. Zodoende heb je de zekerheid dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte specificeren in 5 korte stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de badkamer, berging / schuur, toilet, woonkamer, slaapkamer, keuken. Wanneer omhanden kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het type installatie. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Gangbare installaties zijn een watergedragen systeem of een volledig elektrische installatie. In kleinere huisjes is een systeem op basis van infraroodstraling een derde alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Specificeer wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Het antwoord kan zijn de oorspronkelijke dekvloer of vloerafwerking als vinyl, tegels, parket, linoleum, tapijt, laminaat. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Bijvoorbeeld een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Daardoor kunnen de regionale installatiebedrijven in Zeist vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk vakmannen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Het gaat om adresgegevens, jouw mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via mail of per post sturen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Zeist en de omliggende regio. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van erkende vloerverwarming installateurs nabij Zeist

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past komt tot stand door een aantal factoren: Hoe groot en hoe oud is het huis? Gaat het om nieuwbouw of gaat het om een renovatieproject? Andere belangrijke zaken zijn type ondervloer (beton, hout of steen), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijsindicatie. In onderstaande opsomming vertellen we meer uitleg over de veel gebruikte modellen en hun interessante aspecten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze theorie wordt meer en meer toegepast. We zien het met name bij verbouwingen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen plaatst men in innovatieve isolatieplaten & noppenplaten. Hierover wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn een kleinere opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Zeist.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, Vaillant, AWB, Remeha, Intergas.

Natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit type verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door de temperatuurwisseling is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit geeft een meer solide vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, WTH, Therminon, e-Heat, Warmup.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Zeist

Een elektrische installatie is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Vloerverwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en het elektrische foliesysteem worden het meest toegepast. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische producten worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We raden het aan voor kamers die je niet constant gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Zeist

Wanneer je alles laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slakkenhuizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat de opwarmtijd niet lang is en dat je weinig warmteverlies hebt. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Zeist.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw appartement op een slimme manier verwarmen en koelen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Zeist liggen tussen de €1250,00 tot €2350,00. De exacte kosten worden berekend a.d.h.v. diverse werkzaamheden. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Andere facetten die hun weerslag hebben op de prijs: het soort systeem, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de afwerkvloer die je kiest. In de tabel hieronder bieden we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zeist (update maandag, 20 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijzen bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€700 – €725€775 – €790
20 – 25 m2€950 – €1225€1025 – €1550
45 m2€2250 – €2800€2500 – €3400
60 – 65 m2€3825 – €4475€4125 – €4750
80 m2 +€5100 – €5775€5750 – €6400
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, thermostaat, pompschakelaar, verdeler, noppenplaten, wapening, draadmatten plus afvoer en uurloon (provincie Utrecht).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Hedendaags is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn het best te combineren. Disclaimer: bepaalde soorten geven minder goede prestaties. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of parket. Win informatie in bij een expert of vloerenwinkel. Zij kunnen aangeven wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In de opsomming hieronder lees je samengevat meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zeist? Hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Utrecht, Stichtse Vecht en De Bilt.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Zeist krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.zeist.nl). Voor groene energiesystemen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee de ruimtes worden verwarmd kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Zeist?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.100 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zo’n €5.650 voor een grote ruimte van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het gewenste product (warm water of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 16 jaar. Het specifieke rendement wordt bepaald door het gewenste model, de ondervloer en de totale thermische schil van het huis. In een professioneel geïsoleerd pand komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door het toepassen van vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, gevelisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zeist, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is geen probleem. Je hebt twee mogelijkheden. Als snelste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloer in hoogte zal toenemen. De duurdere optie is infrezen. Daarbij maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de leidingen in aanbrengt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3700, 3701, 3702, 3703, 3704, 3705, 3706, 3707, 3708, 3709.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie