Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Renswoude vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Renswoude? Het gaat om een type verwarming dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Dankzij onze specialisten vind je handige informatie over de verschillende vloerverwarming categorieën en de kosten. Wil je direct doorgaan? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Renswoude!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-renswoude-3927

Vloerverwarming laten leggen in Renswoude

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren een leuke bezigheid. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het niet zelf doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een professional. Door het inschakelen van een vakman weet je gegarandeerd dat alles naar behoren functioneert. In het onderstaande stappenplan specificeren stapsgewijs wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld berging / schuur, badkamer, keuken, woonkamer, gang, slaapkamer. Vaak kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor het type installatie. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veel gekozen keuzes zijn een systeem op basis van water of een systeem dat werkt op elektriciteit. Voor sommige woningen is een toepassing met infrarood ook een serieuze keuze.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vertel welke vloerbedekking is toegepast. Het antwoord kan zijn alleen een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals vinyl, PVC, laminaat, tegels, linoleum, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Het gaat vaak om een zandcementvloer of hout.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Derhalve kunnen aangesloten installatiebedrijven in Renswoude op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. In de basis gaat het om adresgegevens, e-mailadres en jouw 06-nummer. Op jouw mail delen wij 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Renswoude en de regio daarbuiten. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van erkende vloerverwarming installateurs nabij Renswoude

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie is afhankelijk van jouw wensen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga jij je oude huis opknappen? De keuze wordt ook beïnvloed door of het een houten of zandcementen ondervloer is, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de mate van isolatie en de hoogte van de investering. In het volgende schema lees je praktische informatie over de meest populaire soorten en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze manier wordt meer en meer toegepast. Met name als de budgetten summier zijn en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in aangepaste noppenplaten en isolatieplaten. Daarop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Dit geeft een eenvoudige installatie en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Renswoude.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, AWB, Vaillant, Intergas, Remeha, Bosch.

Vloerverwarming nat systeem

In de situaties bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit zorgt voor een stabielere ondervloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, Therminon, WTH, Danfoss, Technea.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Renswoude

Een elektrische vloerverwarming is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Vloerverwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en vloerverwarmingsfolie zijn het overwegen waard. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een aantrekkelijke keuze voor kamers die je niet constant gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van vloerverwarming in Renswoude

Bij infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De kokers liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat jouw vloer snel lekker warm is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Renswoude.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw ruimtes op een milieuvriendelijke manier behaaglijk maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Tarieven van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Renswoude liggen tussen de €1100,00 tot €2175,00. De exacte kosten komen tot stand door allerlei factoren. Boven alles maakt het nogal uit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Variabele aspecten die de tarieven beïnvloeden: het soort installatie, de kamers die je wilt verwarmen, hoe het gelegd wordt en de mate van afwerking. In de lijst hierna krijg je inzicht in de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Renswoude (update maandag, 20 mei 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€695 – €740€760 – €800
25 m2€850 – €1350€975 – €1575
40 – 50 m2€2325 – €2875€2700 – €3275
60 m2€3725 – €4350€4075 – €4825
80 – 90 m2€5100 – €5675€5675 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, wapening, thermostaat, noppenplaten, verdeler, draadmatten en uurloon (provincie Utrecht).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels en steen geven de beste prestaties. Let op: sommige afwerkvloeren hebben een te sterk isolerende werking. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of parket. Je kunt dit ook navragen bij een specialist of vloerenverkoper. Zij weten exact welke afwerkvloer matcht met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Onderstaand bieden we in het kort extra informatie over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Vind een installatiebedrijf

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Renswoude? In het gedeelte hieronder check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Zeewolde, Veenendaal en Woudenberg.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Renswoude is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.renswoude.nl). Voor milieuvriendelijkere oplossingen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Renswoude?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.025 voor 10 tot 20 m2 tot om en nabij de €6.050 voor grotere klussen van 100 m2. De prijs wordt berekend aan de hand van het gewenste product (watergedragen of op basis van stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement komt tot stand door het gewenste model, de afwerklaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In perfect geïsoleerde kamers is het rendement vaak vele malen beter. Door te kiezen voor vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Renswoude, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een optie. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als goedkoopste optie kan je vloerverwarming leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Een nadeel van deze optie is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In die situatie worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3927.

Plaats een reactie