Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Leusden vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Leusden? Het is een comfortabele verwarming die direct onder de vloer ligt. Je bespaart flink op de energierekening, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op dit platform check je veel info over de meest toegepaste segmenten binnen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij snel van start? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Leusden!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-leusden-3831

Vloerverwarming laten leggen in Leusden

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is de installatie van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Heb je geen technische kennis, of heb je geen tijd? Jouw vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een installateur. Met een professional weet je gegarandeerd dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het bijgaande stappenplan vertellen we je stap-voor-stap wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Inzicht in je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat de totale aantal m2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Kies voor bijvoorbeeld de keuken, toilet, gang, woonkamer, berging / schuur, slaapkamer. In veel gevallen kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Bekende installaties zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit. In veel situaties is een toepassing met infrarood ook het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef door wat het huidige oppervlak is. Denk dan aan een betonvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tegels, PVC, parket, vinyl, laminaat, tapijt. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Zo kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Leusden zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Het gaat om het adres van de woning, jouw privé mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Per mail bieden wij een prijsopgave van professionele vloerverwarming bedrijven in Leusden en de omliggende regio. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van gespecialiseerde vloerverwarming experts omgeving Leusden

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Het perfecte systeem hangt af van meerdere zaken: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere belangrijke aspecten zijn: de toegepaste ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de huidige isolatiewaarden en de prijs die je maximaal wilt betalen. In onderstaande opsomming delen we aanvullende uitleg over de meest gekozen soorten en hun voordelen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit model wint aan terrein in Nederland. Met name bij renovatiewerkzaamheden en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in maatwerk isolatieplaten en noppenplaten. Hier kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De positieve effecten hiervan zijn een lagere keteltemperatuur en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Leusden.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, AWB, ATAG, Intergas, Remeha, Nefit.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een meer solide vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, Warmup, WTH, Technea, Magnum.

Elektrische vloerverwarming in Leusden

De elektrische variant is een populaire manier van verwarmen met stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Vloerverwarmingskabels, kant-en-klare matten en het elektrische foliesysteem zijn enkele populaire mogelijkheden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers waar niet in geleefd wordt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Leusden

Wanneer je alles laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Leusden.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw huis op een slimme manier warm houden

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Leusden liggen tussen de €1100,00 – €2225,00. De geldende tarieven worden gecalculeerd op basis van veel aspecten. Aanvankelijk is de prijs sterk afhankelijk van of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige onderdelen die de totaalprijs bepalen: het soort verwarmingssysteem, het woonoppervlak, hoe het gelegd wordt en het soort afwerkvloer. In de lijst hierna kan je aan de slag met de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Leusden (update vrijdag, 14 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Kostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €740€760 – €810
20 m2€950 – €1200€1025 – €1575
45 m2€2300 – €2775€2650 – €3250
70 m2€3750 – €4500€4200 – €4900
80 – 90 m2€5200 – €5675€5575 – €6275
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, tackerplaten, draadmatten, pompschakelaar, thermostaat, noppenplaten, verdeler en uurloon (provincie Utrecht).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Hedendaags werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Advies: bepaalde afwerkvloeren werken minder goed. Het gaat bijvoorbeeld om massief houten vloeren of tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakman of vloerenwinkel. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer matcht met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het blok hierna verstrekken we samengevat meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Leusden? Hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Soest, Barneveld en Harderwijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- & bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Leusden heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.leusden.nl). Voor energiebesparende verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee jij de woning warm kunt maken is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Leusden?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €825 voor 15 m2 tot zo’n €5.750 voor een groter huis (100 m2). De prijsindicatie kom tot stand door het soort product (elektrisch of watergedragen), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is onderhevig aan de gewenste installatie, de afwerklaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In ideaal geïsoleerde panden zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Leusden, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker haalbaar. Er zijn 2 manieren: Als handigste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Het gevolg is wel een stukje extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Wanneer je hiervoor gaat maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de slangen doorheen lopen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3830, 3831, 3832, 3833, 3834.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie