Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oost-Graftdijk vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Oost-Graftdijk? Dit is een laag temperatuur verwarmingssysteem die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook nog eens erg duurzaam. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze experts check je nuttige informatie over de diverse keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de kosten. Wil jij snel van start? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Oost-Graftdijk!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-oost-graftdijk-1487

Vloerverwarming laten leggen in Oost-Graftdijk

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet al te moeilijk. Heb je geen technische kennis, of wil je het professioneel laten doen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een installateur. Daardoor mag je erop vertrouwen dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het onderstaande stappenplan vertellen we je stapsgewijs wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de woonkamer, gang, badkamer, toilet, berging / schuur, slaapkamer. In veel gevallen is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Geef je voorkeur door voor het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veelvoorkomende keuzes zijn een warm-water systeem of een elektrisch systeem. In woning met weinig oppervlakte zal een infrarood model ook een optie.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vul in welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit een betonvloer of misschien vloerbedekking zoals tapijt, laminaat, parket, PVC, linoleum, tegels. Tevens is het van belang te delen wat de huidige staat van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Kies wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Derhalve kunnen de installatiebedrijven in Oost-Graftdijk eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. Het gaat om adresgegevens, e-mail en jouw vaste/mobiele nummer. Per mail ontvang jij 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Alkmaar en de omliggende regio. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van professionele vloerverwarming experts nabij Oost-Graftdijk

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat voor jou het beste is heeft te maken met diverse aspecten: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of ga jij je oude huis opknappen? De keuze wordt ook beïnvloed door type ondervloer (beton, hout of steen), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, opbouwhoogte en de prijsindicatie. In de volgende bullets lees je meer details over de veel gebruikte modellen en hun toepassingen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze werkwijze wordt steeds meer omarmd door aannemers. Met name bij renovatiewerkzaamheden en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in voorgevormde noppenplaten of isolatieplaten. Op dit systeem kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De positieve effecten hiervan zijn een lagere keteltemperatuur en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Oost-Graftdijk.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Intergas, Nefit, Vaillant, ATAG, Bosch.

Nat vloerverwarmingssysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door de temperatuurwisseling is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (bijvoorbeeld wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit biedt een meer solide vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Magnum, Technea, Danfoss, Warmup, e-Heat, WTH.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Oost-Graftdijk

Een elektrische installatie is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn verschillende soorten. Elektrische kabels, een slim mattensysteem en het elektrische foliesysteem komen we in de praktijk veel tegen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische voorzieningen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We raden het aan voor kamers waar niet in geleefd wordt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Oost-Graftdijk

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De buizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat jouw vloer snel lekker warm is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Oost-Graftdijk.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw kamer op een slimme manier verwarmen en koelen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Oost-Graftdijk komen uit tussen de €1100,00 tot €1875,00. De uiteindelijke kosten worden gecalculeerd op basis van meerdere factoren. Aanvankelijk wordt de prijs bepaald door of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Alternatieve facetten die prijsbepalend zijn: het type installatie, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort dekvloer. In de tabel hieronder krijg je inzicht in de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oost-Graftdijk (update woensdag, 22 mei 2024).

Ruimte (m2)Kosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€715 – €730€750 – €785
20 m2€925 – €1200€1100 – €1450
45 m2€2300 – €2825€2625 – €3250
60 m2€3800 – €4375€4150 – €4875
85 – 90 m2€5250 – €5650€5725 – €6400
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, pompschakelaar, noppenplaten, tackerplaten, draadmatten, wapening, thermostaaten arbeid en BTW (provincie Noord-Holland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Vandaag de dag werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Belangrijk: diverse constructies hebben een te sterk isolerende werking. Het gaat bijvoorbeeld om vloer van hout met dikke planken of tapijt. Win informatie in bij een professional of winkel. Zij weten exact afwerkvloer rijmt met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het volgende blok bekijk je een toelichting / de eigenschappen van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven zoeken

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oost-Graftdijk? Op deze pagina tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Soms kunnen zij jou op weg helpen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Noordeinde, Starnmeer en Graft.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Alkmaar is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.alkmaar.nl). Voor duurzame installaties zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Dankzij de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Oost-Graftdijk?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.175 voor 15 m2 tot zo’n €6.400 voor een grote ruimte van 100 m2. De kostprijs is afhankelijk van de gekozen installatie (warm water systeem of met stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 15 jaar. Het exacte rendement wordt bepaald door het soort installatie, de afwerking en ook de staat van de woning. In een juist geïsoleerde ruimte zal het rendement effect snel naar voren komen. Door het toepassen van dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oost-Graftdijk, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is zeker haalbaar. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als voordeligste optie kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. Een minpunt van deze aanpak is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen in komen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1487.

Plaats een reactie