Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Utrecht vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Utrecht? Dit is een slim verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via dit portaal vind je nuttige informatie over de veel gekozen keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct doorgaan? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Utrecht!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-utrecht-3521

Vloerverwarming laten leggen in Utrecht

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen best goed te doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het gewoon even niet uit? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een deskundige. Met die beslissing mag je erop vertrouwen dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan in het volgende gedeelte vertellen we je in 5 korte onderdelen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Zoals de gang, berging / schuur, toilet, slaapkamer, badkamer, woonkamer. Tevens is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Kies een soort verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De meest bekende modellen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In specifieke gevallen is een infrarood product ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Specificeer wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan de oorspronkelijke dekvloer of vloerafwerking als tapijt, parket, PVC, vinyl, linoleum, tegels. Het is ook goed om te vertellen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Je kunt kiezen voor bijv. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of juist later in het jaar. Hiermee kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Utrecht zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als postcode en huisnummer, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Per mail bieden wij een prijsopgave van ervaren vloerverwarming bedrijven in Utrecht en omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van bekende vloerverwarming installatiebedrijven nabij Utrecht

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Jouw keuze komt tot stand door hoe je jouw woning wilt verwarmen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Gaat het om nieuwbouw of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere belangrijke aspecten zijn: het type ondervloer de kwaliteit van de ondervloer, de mate van isolatie en de kostenindicatie. Hieronder check je meer informatie over de veel gebruikte modellen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze manier kan uitkomst bieden in veel situaties. In situaties bij renovaties en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in innovatieve noppenplaten en isolatieplaten. Hierbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Alles bij elkaar geeft dit een gunstige opbouwhoogte en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Utrecht.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Bosch, Nefit, AWB, Intergas, ATAG.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In de situaties bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een meer solide vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: WTH, Technea, Warmup, e-Heat, Danfoss, Magnum.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Utrecht

Een elektrisch systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een speciaal folie systeem zijn het overwegen waard. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. We raden het aan voor kamers die je niet constant gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Utrecht

Als je kiest voor infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Unieke verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De kokers liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat de vloer snel warm wordt en dat warmteverlies niet aan de orde is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Utrecht.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw huis op een duurzame manier behaaglijk maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Utrecht variëren tussen de €1300,00 – €1850,00. Accurate kostenramingen worden berekend a.d.h.v. veel werkzaamheden. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke facetten die de prijs bepalen: het soort installatie, de grootte van de ruimte, hoe het gelegd wordt en het soort afwerkvloer. In de onderstaande tabel tonen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Utrecht (update zaterdag, 13 april 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€715 – €740€755 – €785
20 m2€825 – €1250€975 – €1450
45 – 50 m2€2275 – €2900€2700 – €3300
70 m2€3725 – €4350€4150 – €4850
90 m2 +€5125 – €5775€5550 – €6425
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, tackerplaten, verdeler, pompschakelaar, wapening, draadmatten, thermostaat plus afvoer en uurloon (provincie Utrecht).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Tegenwoordig is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn een uitstekende match. Tip: bepaalde vloeren hebben een te sterk isolerende werking. We hebben het dan over o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Win informatie in bij een expert of winkel. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het schema hierna tref je stapsgewijs meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven zoeken

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Utrecht? In het onderstaande overzicht delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Soms kunnen zij jou op weg helpen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Oudewater, Nieuwegein en Stichtse Vecht.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Utrecht ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.utrecht.nl). Voor vergroenings producten zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Utrecht?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €900 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot om en nabij de €6.100 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijs wordt berekend aan de hand van het geselecteerde product (watergedragen of op basis van stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Dankzij duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het precieze rendement is onderhevig aan het soort installatie, de vloerbedekking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een professioneel geïsoleerd pand zal het rendement effect snel naar voren komen. Dankzij dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Utrecht, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is geen probleem. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als goedkoopste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren boven op de huidige vloer. Een minpunt van deze aanpak is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Als je daarvoor kiest moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen in komen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3451, 3500, 3501, 3502, 3503, 3504, 3505, 3506, 3507, 3508, 3509, 3511, 3512, 3513, 3514, 3515, 3521, 3522, 3523, 3524, 3525, 3526, 3527, 3528, 3531, 3532, 3533, 3534, 3540, 3541, 3542, 3543, 3544, 3545, 3546, 3551, 3552, 3553, 3554, 3555, 3561, 3562, 3563, 3564, 3565, 3566, 3571, 3572, 3573, 3581, 3582, 3583, 3584, 3585, 3737.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie