Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming De Ronde Venen vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in De Ronde Venen? Het is een populaire vorm van huisverwarming dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook gunstig voor het klimaat. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl bekijk je bruikbare informatie over de populaire keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de kosten. Wil jij direct besparen? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in De Ronde Venen!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-de-ronde-venen-3641

Vloerverwarming laten leggen in De Ronde Venen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is een vloerverwarming aansluiten iets wat je zelf kunt aanpakken. Is dit allemaal nieuw, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. Daardoor weet je gegarandeerd dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan hieronder specificeren in vijf stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Omschrijf het type woning. Schat de totale aantal m2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Mogelijkheden zijn de berging / schuur, toilet, gang, woonkamer, badkamer, keuken. Indien mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor een soort verwarmingssysteem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De meest gangbare modellen zijn een warm-water installatie of een volledig elektrische installatie. Soms zijn infrarood matten onder de vloer zeker ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef aan hoe de vloer is opgebouwd. Bijvoorbeeld een basis dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals vinyl, linoleum, laminaat, tegels, PVC, parket. Installateurs willen ook graag weten wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dit een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de installatiebedrijven in De Ronde Venen eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. In de basis gaat het om postcode, straatnaam en huisnummer, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Via mail of per post sturen we gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in De Ronde Venen en omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van erkende vloerverwarming installatiebedrijven regio De Ronde Venen

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw ideale systeem is mede afhankelijk van velerlei variabelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Betreft het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Waar je ook rekening mee moet houden: het type ondervloer de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de prijsindicatie. In de lijst hierna vind je meer info over de te overwegen installaties en hun interessante aspecten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze theorie wordt meer en meer toegepast. Met name als de budgetten summier zijn en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden toegepast op innovatieve isolatieplaten en noppenplaten. Hierbovenop wordt meteen de vloer gelegd. De gevolgen daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in De Ronde Venen.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Bosch, ATAG, Nefit, Intergas, AWB.

Natbouw-installatie

Bij de natbouw variant worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Deze categorie verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Magnum, WTH, Danfoss, e-Heat, Warmup, Technea.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in De Ronde Venen

Een elektrisch systeem is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele populaire mogelijkheden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische systemen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in De Ronde Venen

Wanneer je alles laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Kleine verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. Deze constructies komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. De effecten daarvan zijn dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je weinig warmteverlies hebt. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in De Ronde Venen.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw huis op een slimme wijze behaaglijk maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in De Ronde Venen variëren tussen de €1275,00 – €1825,00. Goede prijsindicaties zijn afhankelijk van meerdere facetten. Allereerst wordt de prijs bepaald door of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Overige facetten die de prijzen bepalen: het soort installatie, de oppervlakte, de manier van leggen en de uiteindelijke vloerbedekking. In de lijst hierna krijg je inzicht in de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in De Ronde Venen (update woensdag, 22 mei 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€715 – €730€775 – €785
25 m2€800 – €1350€1100 – €1450
45 m2€2225 – €2875€2625 – €3250
65 – 70 m2€3850 – €4375€4175 – €4900
85 – 90 m2€5175 – €5750€5600 – €6500
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, draadmatten, wapening, pompschakelaar, verdeler, tackerplaten, noppenplaten en arbeidskosten (provincie Utrecht).

De beste soorten vloerbedekking

Vandaag de dag kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn het best te combineren. Tip: enkele soorten hebben een te sterk isolerende werking. We hebben het dan over o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of vloerenverkoper. Zij vertellen dan wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het volgende blok lees je in het kort de kenmerken van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven uit de buurt

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in De Ronde Venen? Onderstaand check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Indien beschikbaar kunnen zij jou bij de hand nemen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Woerden, Utrecht en Zeist.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente De Ronde Venen krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.derondevenen.nl). Voor energiebesparende oplossingen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in De Ronde Venen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.175 voor 15 m2 oplopend tot €5.300 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie hangt sterk af van het type systeem (warm water systeem of met stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement hangt af van het type installatie, de toplaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een professioneel geïsoleerd pand werkt het systeem een stuk effectiever. Door het toepassen van vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in De Ronde Venen, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Je hebt twee mogelijkheden. Om te beginnen kan je de vloerverwarming installeren bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een nadeel van deze optie is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Daarbij worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen in komen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3640, 3641, 3642, 3643.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie