Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Mastenbroek vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Mastenbroek? Het gaat om een comfortabel verwarmingssysteem die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Een totaal onzichtbaar systeem! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze pagina vertellen we je nuttige informatie over de bekendste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Mastenbroek!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-mastenbroek-8294

Vloerverwarming laten leggen in Mastenbroek

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een hele mooie klus. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het professioneel laten doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een betrouwbare vakman. In dat geval is er geen twijfel of het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan hieronder verduidelijken we in 5 korte stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Informatie over jouw huis delen

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Kies voor bijvoorbeeld de toilet, woonkamer, berging / schuur, keuken, badkamer, gang. Optioneel geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Kies een van de beschikbare type verwarmingen. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Gangbare producten zijn een watergedragen systeem of een installatie op stroom. In specifieke gevallen is een infrarood installatie een derde alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef aan wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld een cement dekvloer of vloerbedekking zoals linoleum, tegels, tapijt, parket, vinyl, PVC. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de actuele situatie is qua ondervloer. Bijvoorbeeld een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Verbouwperiode

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Met die informatie kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Mastenbroek zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Zoals adresgegevens, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Per mail krijg je 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Zwartewaterland en omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van beschikbare vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Mastenbroek

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw keuze is afhankelijk van velerlei variabelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Waar je ook rekening mee moet houden: type ondervloer (beton, hout of steen), het gewicht dat de ondervloer aankan, opbouwhoogte en de hoogte van de investering. Hieronder vertellen we aanvullende informatie over de veel gebruikte modellen en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze theorie wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Vooral als er op de kosten moeten worden gelet en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in aangepaste noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop wordt de definitieve toplaag gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een korte opwarmingstijd en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Mastenbroek.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, ATAG, Vaillant, AWB, Remeha, Bosch.

Natbouw-verwarming

Bij de natbouw variant wordt het geheel in een laag cement gestort. Zo’n verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit zorgt voor een extra sterke vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Technea, Danfoss, Warmup, e-Heat, WTH, Magnum.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Mastenbroek

Het elektrische systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een speciaal folie systeem komen we in de praktijk veel tegen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Mastenbroek

In het geval van infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit betekent dat de vloer snel warm wordt en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Mastenbroek.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw plek op een innovatieve manier verwarmen en koelen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

De kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Mastenbroek variëren tussen de €1200,00 – €1900,00. De definitieve prijzen worden bepaald door meerdere factoren. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke onderdelen die de tarieven beïnvloeden: het type installatie, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de mate van afwerking. In de onderstaande tabel verstrekken we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Mastenbroek (update zondag, 21 april 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €720€765 – €800
25 m2€850 – €1300€1125 – €1600
45 – 50 m2€2275 – €2800€2500 – €3275
60 m2€3825 – €4375€4125 – €4700
85 – 90 m2€5175 – €5700€5675 – €6500
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, verdeler, wapening, noppenplaten, pompschakelaar, thermostaat, draadmatten en arbeidskosten (provincie Overijssel).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Hedendaags kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn een uitstekende match. Advies: diverse soorten hebben een te sterk isolerende werking. Het gaat bijvoorbeeld om dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een specialist of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag afwerkvloer rijmt met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Onderstaand bieden we kort en bondig de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Adresgegevens van installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Mastenbroek? In het gedeelte hieronder delen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Kamperveen, Emmeloord en Grafhorst.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- of hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Zwartewaterland is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.zwartewaterland.nl). Voor duurzamere installaties zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Mastenbroek?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.350 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot wel €6.200 voor een woningoppervlak van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt berekend aan de hand van de gekozen installatie (elektrisch of traditioneel), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement hangt af van het gewenste model, de afwerkvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In perfect geïsoleerde kamers komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door te kiezen voor gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Mastenbroek, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 manieren: Als eerste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de vloer die er nu al ligt. Een minpunt van deze aanpak is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Als je daarvoor kiest worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8291, 8294.

Plaats een reactie