Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Baarn vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Baarn? Vloerverwarming wil zeggen een populaire vorm van huisverwarming dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je energierekening daalt, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl bieden wij alles over de verschillende keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij direct besparen? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Baarn!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-baarn-3743

Vloerverwarming laten leggen in Baarn

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren een prima uitdaging. Ben je niet handig, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een installateur. In dat geval heb je de zekerheid dat alle leidingen juist worden gelegd. In het bijgaande stappenplan verhelderen we stapsgewijs wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Samenvatting van jouw huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat de totale aantal m2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Bijvoorbeeld slaapkamer, badkamer, woonkamer, gang, berging / schuur, toilet. Wanneer omhanden kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Geef je voorkeur door voor een type verwarmingssysteem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De bekendste producten zijn een watergedragen of een elektrisch systeem. In veel situaties is een infrarood oplossing nog een alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan een cement dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tegels, linoleum, PVC, tapijt, parket, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat er voor ondervloer aanwezig is. Zoals een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Verbouwperiode

  Geef door op welk moment de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of nader te bepalen. Hiermee kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Baarn eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als postcode, straatnaam en huisnummer, jouw mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Per mail sturen we een prijsopgave van professionele vloerverwarming bedrijven in Baarn en de regio daarbuiten. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van ervaren vloerverwarming installatiebedrijven nabij Baarn

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw ideale systeem is mede afhankelijk van een aantal factoren: Hoe groot en hoe oud is het huis? Gaat het om nieuwbouw of een klushuis? Waar je ook rekening mee moet houden: of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de huidige isolatiewaarden en de kostenindicatie. In de volgende bullets check je handige informatie over de relevante systemen en hun kosten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit concept kan zeer interessant zijn. Dit zien we met name terug als het weinig mag kosten en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen plaatst men in slimme noppenplaten & isolatieplaten. Op deze platen kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De gevolgen daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Baarn.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Remeha, Intergas, ATAG, AWB, Bosch.

Natbouwsysteem

In de situaties bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Het effect daarvan is een stabielere ondervloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Danfoss, Therminon, Magnum, e-Heat, Warmup, Technea.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Baarn

Een volledig elektrisch product werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Vloerverwarmingskabels, een slim mattensysteem en een folie met verwarmingsbanen komen we in de praktijk veel tegen. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische toepassingen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die je niet constant gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Baarn

Als je het systeem laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Unieke verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Baarn.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw huis op een innovatieve manier warm houden

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Baarn schommelen tussen de €1025,00 – €2350,00. De uiteindelijke kosten zijn natuurlijk afhankelijk van diverse zaken. Aanvankelijk maakt het nogal uit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Noemenswaardige facetten die invloed hebben op de prijs zijn: het soort verwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort afwerkvloer. In de volgende weergave delen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Baarn (update donderdag, 13 juni 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€700 – €745€765 – €795
20 m2€900 – €1325€950 – €1450
40 – 45 m2€2350 – €2775€2550 – €3375
60 – 70 m2€3700 – €4350€4025 – €4775
80 – 85 m2€5200 – €5750€5500 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, thermostaat, draadmatten, pompschakelaar, noppenplaten, wapening, tackerplaten en arbeidskosten (provincie Utrecht).

De beste soorten vloerbedekking

Eigenlijk kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Let op: enkele types bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit zijn bijvoorbeeld vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of showroom. Zij weten exact welke afwerkvloer geschikt is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het volgende blok lees je samengevat extra informatie over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Baarn? Op deze pagina check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Soms kunnen zij jou verder adviseren en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in De Ronde Venen, Zeist en Bunschoten.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Baarn heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.baarn.nl). Voor duurzame producten zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Baarn?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.125 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot gemiddeld €6.100 voor 100 m2. Het tarief wordt beïnvloed door het geselecteerde systeem (elektrisch of watergedragen), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het exacte rendement hangt af van het geselecteerde systeem, de dekvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een professioneel geïsoleerd pand werkt het systeem een stuk effectiever. Dankzij dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Baarn, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker een mogelijkheid. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als makkelijkste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Dit zorgt wel voor een vloer die wat omhoog komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Bij deze aanpak worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen in komen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3740, 3741, 3742, 3743, 3744.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie