Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Lopik vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Lopik? Vloerverwarming is een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die je onder je vloer aanbrengt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit portaal verstrekken we nuttige informatie over de beschikbare soorten vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij direct besparen? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Lopik!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-lopik-3411

Vloerverwarming laten leggen in Lopik

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet heel complex. Is dit allemaal nieuw, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. Zodoende heb je de zekerheid dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan hieronder verduidelijken we kort maar krachtig wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Selecteer bijvoorbeeld keuken, slaapkamer, woonkamer, gang, berging / schuur, badkamer. Indien beschikbaar kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het soort systeem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Gangbare keuzes zijn een systeem op basis van water of een op elektriciteit werkend systeem. In kleinere huisjes is een toepassing met infrarood ook het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Omschrijf wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om een oude dekvloer of misschien vloerbedekking zoals parket, tegels, vinyl, PVC, laminaat, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Het gaat vaak om een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Verbouwperiode

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Het kan gaan om een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Derhalve kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Lopik op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Verstrek actuele details als je woonadres, jouw e-mailadres en telefoonnummer. Via internet (mail) delen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Lopik en omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van gespecialiseerde vloerverwarming vakmannen nabij Lopik

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. De uiteindelijke keuze is afhankelijk van jouw wensen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere belangrijke aspecten zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de huidige isolatiewaarden en de prijsindicatie. In het onderstaande blok bekijk je aanvullende informatie over de relevante systemen en hun toepassingen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit concept wordt steeds meer omarmd door aannemers. We zien het met name bij renovatiewerkzaamheden en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in speciale isolatieplaten of noppenplaten. Hierover komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste voordelen zijn een kleinere opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Lopik.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Remeha, AWB, Vaillant, Intergas, Bosch.

Informatie over natbouw vloerverwarming

In het geval van natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door de temperatuurwisseling zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Daarmee realiseert men extra stevigheid en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Magnum, Danfoss, WTH, Technea, e-Heat, Warmup.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Lopik

Elektrische verwarming in de vloer werkt op basis van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Losse kabels, vloerverwarmingsmatten en een kunststof folie zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische modellen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We raden het aan voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Lopik

Als je kiest voor infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slakkenhuizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Lopik.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw huis op een goedkope manier op temperatuur brengen

Comfort, gemak en geld besparen?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Lopik kost globaal gezien tussen de €1225,00 tot €2050,00. De geldende tarieven zijn afhankelijk van veel factoren. Ten eerste is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Noemenswaardige keuzes die hun weerslag hebben op de prijs: het type systeem, de te verwarmen ruimte, de legwijze en het type vloerbedekking. In de lijst hierna vergelijk je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Lopik (update maandag, 20 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Tarieven bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€705 – €740€755 – €780
25 m2€850 – €1350€950 – €1550
50 m2€2250 – €2800€2650 – €3350
70 m2€3825 – €4500€4075 – €4725
80 – 85 m2€5200 – €5650€5600 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, wapening, draadmatten, pompschakelaar, noppenplaten, verdeler, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Utrecht).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Tegenwoordig is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het beste samen. Disclaimer: meerdere soorten hebben een te sterk isolerende werking. Dit zijn bijvoorbeeld een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Laat je vooraf informeren door een specialist of vloerenverkoper. Zij weten exact welke afwerkvloer matcht met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Hierna check je stapsgewijs de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Lopik? In het schema hieronder bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Soms kunnen zij jou op weg helpen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam en Montfoort.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- en bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Lopik ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.lopik.nl). Voor groene producten zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Lopik?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €825 voor 15 m2 tot wel €5.800 voor 100 m2. De kostprijs kom tot stand door het gewenste model (warm water systeem of met stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 15 jaar. Het specifieke rendement is mede afhankelijk van het gewenste model, de dekvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een juist geïsoleerde ruimte is het rendement vaak vele malen beter. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Lopik, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is geen probleem. Er zijn grofweg 2 keuzes. Om te beginnen kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Houd hierbij rekening met extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In dat geval worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de buizen dan in legt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3410, 3411.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie