Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Veenendaal vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Veenendaal? Dit is een type verwarming die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook beter voor het milieu. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze website delen we bruikbare informatie over de beschikbare vloerverwarming categorieën en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij meteen beginnen? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Veenendaal!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-veenendaal-3901

Vloerverwarming laten leggen in Veenendaal

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming een hele mooie klus. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen tijd? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een professional. Op die manier heb je garantie dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan hieronder omlijnen we in 5 korte stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Weergave van de woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Specificeer het aantal vierkante meters en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de gang, keuken, slaapkamer, toilet, berging / schuur, badkamer. Vaak kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel gekozen systemen zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In woning met weinig oppervlakte is een infrarood installatie een derde alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vertel welke vloerbedekking is toegepast. Bijvoorbeeld een basis dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tegels, tapijt, laminaat, parket, linoleum, vinyl. Installateurs willen ook graag weten wat voor type ondervloer toegepast is. Bijvoorbeeld beton, hout of steen.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Kies wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Zodoende kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Veenendaal eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer de gevraagde gegevens in. Zoals jouw adres, jouw mailadres en jouw 06-nummer. Via de mail krijg je 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Veenendaal en omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming experts nabij Veenendaal

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem heeft te maken met velerlei variabelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat mede bepalend is zijn aspecten als de toegepaste ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en je beschikbare budget. In de volgende bullets vertellen we aanvullende info over de beschikbare keuzes en hun toepassingen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit model zien we steeds meer terug in de woningbouw. We zien het met name als het weinig mag kosten en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen plaatst men in speciale noppenplaten of isolatieplaten. Daarop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De gevolgen daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Veenendaal.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Vaillant, Bosch, Remeha, AWB, ATAG.

Natbouw-systemen

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit zorgt voor meer stabiliteit en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Danfoss, Therminon, Magnum, e-Heat, Warmup, Technea.

Elektrische vloerverwarming in Veenendaal

De elektrische variant werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn verschillende soorten. Elektrische kabels, vloerverwarmingsmatten en een speciaal folie systeem zijn de meest populaire toepassingen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die minder gebruikt worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Veenendaal

Als je het systeem laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slangen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Veenendaal.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw woning op een goedkope manier verwarmen en koelen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Veenendaal variëren tussen de €1250,00 tot €2250,00. De definitieve prijzen komen tot stand door meerdere facetten. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Andere keuzemogelijkheden die prijsbepalend zijn: het type vloerverwarming, de kamers die je wilt verwarmen, hoe het gelegd wordt en het type vloerbedekking. In het volgende blok krijg je inzicht in de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Veenendaal (update maandag, 20 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€710 – €725€750 – €790
25 m2€900 – €1250€1025 – €1650
50 m2€2275 – €2875€2600 – €3250
65 – 70 m2€3750 – €4450€4175 – €4800
90 m2 +€5200 – €5725€5750 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, thermostaat, pompschakelaar, wapening, noppenplaten, verdeler, tackerplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Utrecht).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Op dit moment kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton geven de beste prestaties. Disclaimer: sommige vloertypes kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We spreken daarvan bij o.a. massief houten vloeren of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een professional of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In de volgende weergave tref je overzichtelijk aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Veenendaal? Onderstaand delen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Nijkerk, Putten en Rhenen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Veenendaal ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.veenendaal.nl). Voor duurzame oplossingen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je jouw woning verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Veenendaal?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.500 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot wel €6.150 voor een groter huis (100 m2). De verwachte prijs hangt sterk af van het soort model (watergedragen of op basis van stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter deze afstand, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 15 jaar. Het definitieve rendement is onderhevig aan het geselecteerde systeem, de toplaag en ook de staat van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning zal het rendement effect snel naar voren komen. Door dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Veenendaal, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker haalbaar. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als makkelijkste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de huidige vloer. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De tweede optie is infrezen. Bij deze methode worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3900, 3901, 3902, 3903, 3904, 3905, 3906, 3907.

Plaats een reactie