Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Utrechtse Heuvelrug vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Utrechtse Heuvelrug? Vloerverwarming betreft een vorm van centrale verwarming die jouw vloer opwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op dit portaal ontdek je praktische informatie over de beschikbare soorten vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij direct besparen? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Utrechtse Heuvelrug!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-utrechtse-heuvelrug-3941

Vloerverwarming laten leggen in Utrechtse Heuvelrug

Als je technisch onderlegd bent dan is een vloerverwarming aansluiten een hele mooie klus. Heb je geen technische kennis, of wil je het professioneel laten doen? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een deskundige. In dat geval mag je erop vertrouwen dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan hieronder omlijnen we in vijf stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Omschrijf jouw woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Kies voor bijvoorbeeld de berging / schuur, woonkamer, gang, badkamer, slaapkamer, toilet. Wanneer omhanden kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor het type systeem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Vaak gekozen installaties zijn een warm-water installatie of een deels elektrische oplossing. Doorgaans is een systeem op basis van infraroodstraling een derde alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vertel hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om de oorspronkelijke dekvloer of misschien vloerbedekking zoals vinyl, PVC, tegels, tapijt, laminaat, linoleum. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor ondervloer er is. Zoals een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Misschien moet het met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Met deze details kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Utrechtse Heuvelrug zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vul jouw gegevens in. In de basis gaat het om je woonadres, jouw mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de computer of telefoon delen we offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Utrechtse Heuvelrug en de omliggende regio. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van de beste vloerverwarming specialisten regio Utrechtse Heuvelrug

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is is onderhevig aan diverse aspecten: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere belangrijke aspecten zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), de draagkracht van de ondervloer, verwarmingsbron en budget. In onderstaande opsomming delen we meer info over de veel gebruikte modellen en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze manier wint aan terrein in Nederland. Vooral bij verbouwklussen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in voorgevormde noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste pluspunten zijn een gunstige opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Utrechtse Heuvelrug.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Intergas, Nefit, AWB, Remeha, ATAG.

Natbouw vloerverwarming installeren

In het geval van natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Deze categorie verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op meer stabiliteit en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Technea, e-Heat, Magnum, Warmup, WTH, Danfoss.

Elektrische vloerverwarming in Utrechtse Heuvelrug

Een elektrische installatie is 100% afhankelijk van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Stroomkabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen worden het meest toegepast. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische toepassingen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We zien het vaak terug in kamers die je niet constant gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Laat vloerverwarming infrezen in Utrechtse Heuvelrug

In het geval van infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slangen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Utrechtse Heuvelrug.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw huis op een milieuvriendelijke wijze warm houden

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Utrechtse Heuvelrug liggen rond de €1125,00 tot €2350,00. De definitieve prijzen zijn afhankelijk van verschillende onderdelen. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Alternatieve factoren die de prijzen bepalen: het type verwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de uiteindelijke vloerbedekking. In de tabel hieronder tref je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Utrechtse Heuvelrug (update donderdag, 23 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€715 – €745€755 – €790
25 m2€875 – €1325€1050 – €1650
45 – 50 m2€2200 – €2900€2550 – €3300
60 – 65 m2€3725 – €4375€4175 – €4875
85 m2 +€5175 – €5800€5725 – €6275
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, pompschakelaar, draadmatten, verdeler, thermostaat, wapening, noppenplaten en arbeid (provincie Utrecht).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Vandaag de dag kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn het best te combineren. Notitie: diverse types zijn minder handig om te kiezen. We hebben het dan over o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakbedrijf of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen je graag afwerkvloer rijmt met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In de volgende weergave bieden we in het kort de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Utrechtse Heuvelrug? In de tabel hieronder bekijk je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Rhenen, Renswoude en Wijk bij Duurstede.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Utrechtse Heuvelrug ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.heuvelrug.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Utrechtse Heuvelrug?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.375 voor 15 m2 tot zeker €6.400 voor grotere klussen van 100 m2. Het definitieve tarief kom tot stand door het geselecteerde systeem (elektrisch of warm water systeem), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van het soort model, de afwerking maar ook de leeftijd van de woning. In een grondig geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Mede door dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Utrechtse Heuvelrug, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker een mogelijkheid. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als eerste optie kan je vloerverwarming leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Een minpunt van deze aanpak is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In die situatie maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waarin de leidingen komen te liggen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3959.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie