Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nieuwegein vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Nieuwegein? Het is een slim verwarmingssysteem die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op dit portaal vind je uitgebreide informatie over de hedendaagse typen vloerverwarming en de kosten. Wil jij snel van start? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Nieuwegein!

De voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-nieuwegein-3431

Vloerverwarming laten leggen in Nieuwegein

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen tijd? Een eigen vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een professional. Zodoende heb je garantie dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we kort maar krachtig welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Selecteer bijvoorbeeld berging / schuur, slaapkamer, keuken, woonkamer, badkamer, toilet. Indien beschikbaar kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het soort systeem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Vaak gekozen soorten zijn een watergedragen of een deels elektrische oplossing. In specifieke gevallen is een toepassing met infrarood ook een serieuze keuze.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om een standaard dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals parket, vinyl, laminaat, tapijt, PVC, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dat een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of binnen 3 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen aangesloten installatiebedrijven in Nieuwegein zien of het past in de planning.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Denk dan aan het adres van de woning, jouw privé mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Op jouw mail krijg je vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Nieuwegein en omliggende plaatsen. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van de beste vloerverwarming specialisten nabij Nieuwegein

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat bij jouw situatie past is afhankelijk van jouw wensen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat ook van invloed is: type ondervloer (beton, hout of steen), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de prijsindicatie. In het onderstaande blok bekijk je aanvullende details over de relevante systemen en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze manier wordt meer en meer toegepast. Dat is vooral zo als de budgetten summier zijn en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in isolerende isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste voordelen zijn minder kans op barsten en scheuren en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Nieuwegein.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Vaillant, Nefit, ATAG, Intergas, Remeha.

Natbouw vloerverwarming

In de situaties bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit resulteert in een sterke en stabiele vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Danfoss, Magnum, Therminon, Technea, WTH, e-Heat.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Nieuwegein

Een elektrisch model is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, vloerverwarmingsmatten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is zeer interessant voor kamers die je niet constant gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Vloerverwarming infrezen in Nieuwegein

Als je gaat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slakkenhuizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd erg kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Nieuwegein.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw appartement op een slimme manier opstoken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Nieuwegein kost globaal gezien tussen de €950,00 – €1975,00. De uiteindelijke kosten worden gecalculeerd op basis van allemaal zaken. Om te beginnen is het doorslaggevend of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Andere zaken die de totaalprijs bepalen: het type vloerverwarming, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de mate van afwerking. In het volgende schema krijg je inzicht in de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nieuwegein (update donderdag, 13 juni 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€710 – €735€765 – €810
20 – 25 m2€850 – €1325€1075 – €1650
40 – 50 m2€2300 – €2825€2650 – €3350
60 – 70 m2€3800 – €4475€4050 – €4825
85 m2 +€5125 – €5750€5550 – €6400
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, pompschakelaar, draadmatten, thermostaat, tackerplaten, noppenplaten, wapening en vergoeding voor de arbeid (provincie Utrecht).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels en steen geven de beste prestaties. Notitie: enkele vloeren hebben een te sterk isolerende werking. Denk dan bijvoorbeeld aan houten vloeren en tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of plaatselijke leverancier. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Hieronder bieden we samengevat aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nieuwegein? Onderstaand check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Lopik, Montfoort en Woerden.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Nieuwegein bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.nieuwegein.nl). Voor verduurzaming energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Nieuwegein?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €950 voor 10-15 m2 tot zo’n €5.200 voor 100 m2. De verwachte prijs wordt bepaald door het type product (elektrisch of warm water systeem), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het unieke rendement komt tot stand door het gekozen model, de ondervloer en ook de staat van de woning. In een grondig geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Door dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nieuwegein, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker haalbaar. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als goedkoopste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Houd hierbij rekening met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In dat geval worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen precies in passen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3430, 3431, 3432, 3433, 3434, 3435, 3436, 3437, 3438, 3439.

Plaats een reactie