Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Stichtse Vecht vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Stichtse Vecht? Vloerverwarming is een watergedragen of elektrisch systeem dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je energierekening daalt, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Dankzij onze specialisten bekijk je veel info over de beschikbare segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij snel van start? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Stichtse Vecht!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-stichtse-vecht-3601

Vloerverwarming laten leggen in Stichtse Vecht

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je hier geen affiniteit mee, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Een eigen vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. Door die keuze mag je erop vertrouwen dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In ons complete stappenplan adviseren we in 5 korte stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een expert.

 1. Beschrijf je huis

  Omschrijf het type woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Denk aan berging / schuur, gang, slaapkamer, badkamer, keuken, toilet. Tevens kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het type systeem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Vaak gekozen modellen zijn een watergedragen of een systeem dat werkt op elektriciteit. Soms is een toepassing met infrarood ook het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef aan wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Je kunt kiezen uit een basis dekvloer of vloerbedekking zoals linoleum, PVC, tegels, laminaat, parket, vinyl. Tevens is het van belang te delen wat voor type ondervloer toegepast is. Opties zijn o.a. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Met die informatie kunnen aangesloten installatiebedrijven in Stichtse Vecht eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Er wordt gevraagd naar postcode en huisnummer, mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Middels een email of brief delen wij 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Stichtse Vecht en de nabije omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van populaire vloerverwarming experts nabij Stichtse Vecht

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem is afhankelijk van velerlei variabelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Andere factoren zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de bouwtechnische staat van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en je beschikbare budget. In onderstaande opsomming delen we nuttige informatie over de diverse soorten en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze toepassing wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit zien we met name terug bij renovaties en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in losse noppenplaten & isolatieplaten. Hierbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een korte opwarmingstijd en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Stichtse Vecht.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Bosch, Nefit, Intergas, ATAG, AWB.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In de situaties bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een sterke en stabiele vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Therminon, Warmup, Technea, Danfoss.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Stichtse Vecht

De elektrische variant werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Stroomkabels, kant-en-klare matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele populaire mogelijkheden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We raden het aan voor kamers waar niet in geleefd wordt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Laat vloerverwarming infrezen in Stichtse Vecht

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slangen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat de vloer snel warm wordt en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Stichtse Vecht.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw plek op een voordelige manier warm houden

Altijd een behaaglijk warme woning?

De kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Stichtse Vecht kost globaal gezien tussen de €975,00 tot €2425,00. De geldende tarieven worden bepaald door allemaal zaken. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Relevante factoren die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort afwerkvloer. In de onderstaande tabel verstrekken we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Stichtse Vecht (update vrijdag, 14 juni 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€705 – €725€770 – €795
25 m2€900 – €1275€1100 – €1625
40 – 45 m2€2325 – €2775€2575 – €3300
60 – 65 m2€3825 – €4450€4150 – €4900
90 m2 +€5175 – €5650€5650 – €6475
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, thermostaat, tackerplaten, pompschakelaar, verdeler, noppenplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Utrecht).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Sinds enkele jaren werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het meeste efficiënt. Belangrijk: enkele vloeren hebben een te hoge thermische weerstand. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een vakman of vloerenverkoper. Zij vertellen dan wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het blok hierna bieden we stapsgewijs aanvullende info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Stichtse Vecht? In de tabel hieronder delen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Soms kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Nieuwegein, Woerden en De Ronde Venen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Stichtse Vecht kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.stichtsevecht.nl). Voor duurzamere verwarmingsbronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Stichtse Vecht?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.300 voor 10 tot 20 m2 tot wel €6.450 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie wordt beïnvloed door het geselecteerde product (elektrisch of traditioneel), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 15 jaar. Het specifieke rendement hangt af van het type systeem, de afwerkvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een professioneel geïsoleerd pand zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Stichtse Vecht, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als goedkoopste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de vloer die er nu al ligt. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloer in hoogte zal toenemen. De tweede optie is infrezen. Hierbij ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de leidingen in aanbrengt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3633.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie