Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Woudenberg vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Woudenberg? Dit is een verwarmingstype die de vloer met warm water verwarmt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook beter voor het milieu. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze experts check je alles over de verschillende soorten vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Woudenberg!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-woudenberg-3931

Vloerverwarming laten leggen in Woudenberg

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je geen technische kennis, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een specialist. Door het inschakelen van een vakman heb je de zekerheid dat het totale systeem goed wordt getest. In het bijgaande stappenplan adviseren we stap-voor-stap wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Omschrijf het type woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Kies voor bijvoorbeeld de badkamer, toilet, slaapkamer, berging / schuur, gang, keuken. Ook kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het soort installatie. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veel gekozen systemen zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In specifieke gevallen is een systeem op basis van infraroodstraling nog een alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Specificeer wat er nu op de vloer ligt. Dit kan bijvoorbeeld gaan om enkel een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als PVC, vinyl, tegels, laminaat, linoleum, parket. Tevens is het van belang te delen wat de huidige staat van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Aan de hand van deze gegevens kunnen de installatiebedrijven in Woudenberg vooraf kijken of er plek is.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Er wordt gevraagd naar je woonadres, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Middels een email of brief krijg jij gratis offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Woudenberg en de regio daarbuiten. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van erkende vloerverwarming specialisten nabij Woudenberg

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat bij jouw situatie past komt tot stand door een aantal factoren: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Waar je ook rekening mee moet houden: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de bouwtechnische staat van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het onderstaande blok bekijk je praktische informatie over de meest populaire soorten en hun pluspunten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit model wint aan terrein in Nederland. Met name bij renovatie klussen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in isolerende isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Pluspunten daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Woudenberg.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Intergas, Remeha, AWB, Vaillant, Bosch.

Vloerverwarming nat systeem

In het geval van natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit zorgt voor meer stabiliteit en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Warmup, Danfoss, WTH, Therminon, Technea, e-Heat.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Woudenberg

Een volledig elektrisch product is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen komen we in de praktijk veel tegen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische installaties worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het wordt toegepast in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Woudenberg

Als je kiest voor infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. De verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat de opwarmtijd erg kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Woudenberg.

 • Snelle en praktische methode.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke wijze verwarmen en koelen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Woudenberg schommelen tussen de €1025,00 – €2100,00. De geldende tarieven zijn afhankelijk van veel factoren. Zo is het doorslaggevend of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Alternatieve keuzemogelijkheden die de tarieven beïnvloeden: het soort installatie, het woonoppervlak, de manier van leggen en het soort afwerkvloer. In de tabel hieronder kan je aan de slag met de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Woudenberg (update woensdag, 22 mei 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €745€760 – €810
25 m2€825 – €1275€950 – €1625
45 m2€2350 – €2750€2625 – €3275
60 – 65 m2€3825 – €4400€4175 – €4775
90 m2 +€5200 – €5675€5650 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, wapening, noppenplaten, verdeler, draadmatten, tackerplaten, thermostaaten arbeid en BTW (provincie Utrecht).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Hedendaags werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn over het algemeen de beste keuze. Notitie: bepaalde vloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Het gaat bijvoorbeeld om vloer van hout met dikke planken of tapijt. Laat je vooraf informeren door een specialist of vloerenwinkel. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Onderstaand lees je overzichtelijk aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Vind installatiebedrijven in de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Woudenberg? In het schema hieronder vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Indien beschikbaar kunnen zij jou bij de hand nemen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Veenendaal, Rhenen en Utrechtse Heuvelrug.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Woudenberg is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.woudenberg.nl). Voor vergroenings energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee de ruimtes worden verwarmd is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Woudenberg?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.225 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 oplopend tot €5.100 voor een groter huis (100 m2). De prijs is afhankelijk van het soort installatie (elektrisch of watergedragen), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement is mede afhankelijk van het soort installatie, de toplaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een juist geïsoleerde ruimte werkt het systeem een stuk effectiever. Mede door vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glasblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Woudenberg, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een goede keuze. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Ten eerste kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de huidige vloer. Houd hierbij rekening met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In die situatie worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3930, 3931.

Plaats een reactie