Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Schouwen-Duiveland vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Schouwen-Duiveland? Het gaat om een zuinige manier van verwarmen dat onder de vloer aangebracht wordt. Je energierekening daalt, en het is ook nog eens erg duurzaam. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze experts bieden wij uitgebreide informatie over de meest toegepaste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de kosten. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Schouwen-Duiveland!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-schouwen-duiveland-4301

Vloerverwarming laten leggen in Schouwen-Duiveland

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het leggen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je twee linker handen, of bespaar je liever wat tijd en stress? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een installateur. Door het een deskundige te laten doen heb je garantie dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In ons complete stappenplan specificeren kort maar krachtig waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de woonkamer, badkamer, toilet, gang, berging / schuur, keuken. Mogelijk kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire producten zijn een watergedragen installatie of een op elektriciteit werkend systeem. In sommige gevallen is een systeem op basis van infraroodstraling ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld een standaard dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tegels, linoleum, parket, tapijt, vinyl, PVC. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de actuele situatie is qua ondervloer. Het gaat vaak om een zandcementvloer of hout.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Derhalve kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Schouwen-Duiveland zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Zoals postcode en huisnummer, mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via internet (mail) bieden we kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Schouwen-Duiveland en omliggende plaatsen. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van professionele vloerverwarming specialisten regio Schouwen-Duiveland

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Het perfecte systeem komt tot stand door een aantal factoren: Hoe groot en hoe oud is het huis? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een renovatieklus? De keuze wordt ook beïnvloed door het type ondervloer de bouwtechnische staat van de ondervloer, opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het onderstaande blok vertellen we meer informatie over de veel gebruikte modellen en hun voordelen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze toepassing kan zeer interessant zijn. In situaties bij renovaties en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in voorgevormde isolatieplaten en noppenplaten. Daarop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een gunstige opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Schouwen-Duiveland.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, ATAG, Vaillant, Nefit, AWB, Bosch.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Bij de natbouw variant wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit geeft een meer solide vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Magnum, Therminon, Warmup, WTH, e-Heat, Technea0Schouwen-Duiveland

  Een elektrische installatie werkt 100% op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, een slim mattensysteem of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen komen we in de praktijk veel tegen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische producten zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die minder gebruikt worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

  • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
  • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
  • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Laat vloerverwarming infrezen in Schouwen-Duiveland

Wanneer je alles laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Unieke verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De kokers bevinden zich direct onder de toplaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd erg kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Schouwen-Duiveland.

 • Korte opwarmtijd.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw kamer op een goedkope manier warm houden

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Schouwen-Duiveland kost globaal gezien tussen de €1025,00 tot €2100,00. De geldende tarieven worden bepaald door verschillende zaken. Allereerst is het doorslaggevend of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Andere onderdelen die de prijs bepalen: het type systeem, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de uiteindelijke vloerbedekking. In de tabel hieronder kan je aan de slag met de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Schouwen-Duiveland (update zondag, 26 mei 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €730€770 – €795
20 – 25 m2€825 – €1275€1125 – €1575
40 – 50 m2€2225 – €2850€2625 – €3400
60 – 65 m2€3850 – €4400€4150 – €4750
80 – 90 m2€5100 – €5775€5575 – €6425
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, verdeler, tackerplaten, wapening, noppenplaten, draadmatten, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Zeeland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels of een natuurstenen vloer zijn het best te combineren. Advies: diverse soorten geven minder goede prestaties. Je kunt dan denken aan massief houten vloeren of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of showroom. Zij vertellen je graag afwerkvloer interessant is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het schema hierna vind je kort en bondig de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven uit de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Schouwen-Duiveland? In de tabel hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Gorinchem, Giessenlanden en Middelburg.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- of hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Schouwen-Duiveland is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.schouwen-duiveland.nl). Voor verduurzaming oplossingen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Schouwen-Duiveland?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.000 voor 15 m2 oplopend tot €5.350 voor een grote ruimte van 100 m2. De kostprijs hangt sterk af van het type model (elektrisch of warm water systeem), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is afhankelijk van de gewenste installatie, de afwerklaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In ideaal geïsoleerde panden kan een optimaal rendement worden behaald. Door te kiezen voor vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Schouwen-Duiveland, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is geen probleem. Er zijn 2 manieren: Als eerste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de huidige (houten) vloer. Een nadeel van deze optie is een vloer die wat omhoog komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In dat geval ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen in komen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4316.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie