Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Kerkwerve vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Kerkwerve? Het is een populaire vorm van huisverwarming die in de vloer is ingebouwd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook nog eens erg duurzaam. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze site vertellen we je handige informatie over de beschikbare soorten vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct doorgaan? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Kerkwerve!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-kerkwerve-4321

Vloerverwarming laten leggen in Kerkwerve

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren best goed te doen. Heb je twee linker handen, of komt het niet gelegen? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. Zo heb je de zekerheid dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het bijgaande stappenplan omlijnen we stap-voor-stap wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Inzicht in je huis

  Omschrijf het type woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Geschikt zijn de toilet, berging / schuur, badkamer, slaapkamer, woonkamer, keuken. Optioneel kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Kies het soort systeem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Gangbare producten zijn een watergedragen of een deels elektrische oplossing. In specifieke gevallen is een toepassing met infrarood ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef door op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Het antwoord kan zijn de oorspronkelijke dekvloer of vloerbedekking zoals parket, tapijt, PVC, laminaat, vinyl, linoleum. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondervloer is. Het gaat vaak om een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Bespreek in welke week jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Zo kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Kerkwerve zien of het past in de planning.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul jouw gegevens in. In de basis gaat het om je woonadres, jouw mailadres en jouw 06-nummer. Via internet (mail) sturen wij een prijsopgave van professionele vloerverwarming bedrijven in Schouwen-Duiveland en omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van de beste vloerverwarming installateurs nabij Kerkwerve

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze heeft te maken met jouw wensen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat mede bepalend is zijn aspecten als of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en budget. In de lijst hierna lees je nuttige informatie over de te overwegen installaties en hun toepassingen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze theorie zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dat is vooral zo bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in maatwerk noppenplaten en isolatieplaten. Daarop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op een kleinere opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Kerkwerve.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Remeha, Vaillant, ATAG, Intergas, Nefit.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit type verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit geeft een stabielere ondervloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De vloer blijft langer warm.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Magnum, WTH, Therminon, Danfoss, e-Heat, Technea.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Kerkwerve

Een elektrische vloerverwarming is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Losse kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) komen we in de praktijk veel tegen. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers waar niet in geleefd wordt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Kerkwerve

Wanneer je alles laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De kokers bevinden zich direct onder de toplaag. Dit resulteert erin dat de vloer snel warm wordt en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Kerkwerve.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw ruimtes op een innovatieve manier behaaglijk maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Kerkwerve liggen op gemiddeld €1150,00 tot €2325,00. De geldende tarieven komen tot stand door diverse factoren. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Relevante onderdelen die de prijs bepalen: het soort verwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het type vloerbedekking. In de lijst hierna vergelijk je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Kerkwerve (update zaterdag, 15 juni 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€695 – €725€760 – €790
20 m2€875 – €1250€1125 – €1650
45 m2€2225 – €2825€2625 – €3275
65 – 70 m2€3800 – €4425€4050 – €4825
90 m2 +€5150 – €5750€5750 – €6300
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, verdeler, pompschakelaar, draadmatten, tackerplaten, thermostaat, noppenplaten plus afvoer en uurloon (provincie Zeeland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Eigenlijk kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen vormen de beste combinatie. Let op: meerdere types kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit gaat om o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of vloerenwinkel. Zij weten exact welke afwerkvloer geschikt is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In de volgende weergave tref je stapsgewijs de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Kerkwerve? In het onderstaande overzicht bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Nieuwerkerk, Scharendijke en Noordgouwe.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Schouwen-Duiveland is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.schouwen-duiveland.nl). Voor duurzame oplossingen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Kerkwerve?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.450 voor 10 tot 20 m2 tot gemiddeld €6.000 voor grotere klussen van 100 m2. Het definitieve tarief wordt berekend aan de hand van het type installatie (elektrisch of warm water systeem), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot maximaal 15 jaar. Het exacte rendement wordt bepaald door het gekozen product, de toplaag en ook de staat van de woning. In een juist geïsoleerde ruimte kan je pas echt goed het verschil merken. Door het toepassen van dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Kerkwerve, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat steeds vaker gebeurt. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als voordeligste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de huidige vloer. Een nadeel van deze optie is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen precies in passen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4321.

Plaats een reactie