Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Noordwelle vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Noordwelle? Het gaat om een populaire vorm van huisverwarming die in de vloer is ingebouwd. Je betaalt lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via onze site check je praktische informatie over de bekendste typen vloerverwarming en het kostenplaatje. Vandaag al een keuze maken? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Noordwelle!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-noordwelle-4326

Vloerverwarming laten leggen in Noordwelle

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je geen technische kennis, of wil je het professioneel laten doen? Een eigen vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een specialist. Zo heb je garantie dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan hieronder specificeren in 5 korte stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Omschrijf het type woning. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de keuken, berging / schuur, toilet, slaapkamer, woonkamer, badkamer. Tevens kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer het soort installatie. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Bekende soorten zijn een watergedragen systeem of een verwarming op basis van stroom. In specifieke gevallen is een infrarood oplossing zeker ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Geef aan hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit een basis dekvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, tegels, parket, tapijt, PVC, laminaat. Ook is het relevant om info te verstrekken wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dat beton, hout of steen.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Zodoende kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Noordwelle zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Er wordt gevraagd naar het adres van de woning, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Middels een email of brief ontvang je kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Schouwen-Duiveland en omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van professionele vloerverwarming specialisten omgeving Noordwelle

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat bij jouw situatie past is afhankelijk van diverse aspecten: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of een renovatieklus? Andere belangrijke aspecten zijn: het soort ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de hoogte van de investering. In de lijst hierna delen we aanvullende informatie over de diverse soorten en hun positieve kenmerken.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit model kan zeer interessant zijn. Met name als er beperkte budgetten zijn en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in op maat gemaakte noppenplaten en isolatieplaten. Hierover kan je de afwerkvloer toepassen. De positieve effecten hiervan zijn een lagere keteltemperatuur en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Noordwelle.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, AWB, Nefit, Intergas, ATAG.

Vloerverwarming nat systeem

Bij de natbouw variant komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Deze categorie verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je extra stevigheid en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Therminon, WTH, Technea, Danfoss, Warmup, e-Heat.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Noordwelle

Een elektrische installatie heeft stroom als warmtebron. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Stroomkabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele bekende voorbeelden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische producten worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is zeer interessant voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Noordwelle

In het geval van infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Dunne verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De pijpen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Noordwelle.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw plek op een duurzame wijze behaaglijk maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

De kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Noordwelle variëren tussen de €1000,00 tot €2425,00. De geldende tarieven worden gecalculeerd op basis van allemaal facetten. Allereerst wordt de prijs bepaald door of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Relevante keuzemogelijkheden die de totaalprijs bepalen: het type verwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de mate van afwerking. In het volgende schema tref je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Noordwelle (update zondag, 16 juni 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€695 – €730€750 – €790
20 – 25 m2€850 – €1325€1150 – €1550
40 – 45 m2€2325 – €2850€2625 – €3325
65 m2€3850 – €4400€4175 – €4875
85 m2 +€5200 – €5650€5575 – €6450
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, draadmatten, noppenplaten, wapening, pompschakelaar, verdeler, thermostaat en uurloon (provincie Zeeland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Sinds enkele jaren werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: diverse constructies hebben een te sterk isolerende werking. Denk dan bijvoorbeeld aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Het is slim om informatie in te winnen bij een professional of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten exact wat de juiste afwerkvloer is met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het onderstaande schema bieden we kort en bondig de kenmerken van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven in de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Noordwelle? In het onderstaande overzicht delen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Ellemeet, Burgh-Haamstede en Scharendijke.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- & hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Schouwen-Duiveland is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.schouwen-duiveland.nl). Voor groene installaties zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Noordwelle?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.400 voor 10 tot 20 m2 tot wel €5.250 voor een grote ruimte van 100 m2. De uiteindelijke prijs hangt sterk af van het type model (elektrisch of warm water systeem), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 15 jaar. Het specifieke rendement is mede afhankelijk van het type product, de afwerking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een professioneel geïsoleerd pand is het rendement vaak vele malen beter. Middels vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Noordwelle, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat steeds vaker gebeurt. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als snelste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Het gevolg is wel extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Als je daarvoor kiest zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de slangen doorheen lopen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4326.

Plaats een reactie