Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ellemeet vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Ellemeet? Dit is een zeer zuinig verwarmingssysteem die de vloer met warm water verwarmt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook beter voor het milieu. Je houd meer ruimte over in je huis! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze experts lees je veel info over de diverse typen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij snel van start? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Ellemeet!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-ellemeet-4325

Vloerverwarming laten leggen in Ellemeet

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is de installatie van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Ben je niet handig, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een professional. Met een professional weet je zeker dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verhelderen we in 5 korte stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een specialist.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Denk aan gang, toilet, badkamer, woonkamer, keuken, berging / schuur. Indien aanwezig kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een type verwarming. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel toegepaste modellen zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In veel situaties kan een infrarood systeem ook een serieuze keuze.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Omschrijf op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld een standaard dekvloer of vloerafwerking als tapijt, laminaat, linoleum, tegels, PVC, parket. Tevens is het van belang te delen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dat een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Plannen in de agenda

  Deel je wensen wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of tussen 3 – 6 maanden. Op die manier kunnen de regionale installatiebedrijven in Ellemeet op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Denk dan aan postcode en huisnummer, jouw e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de computer of telefoon bieden wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Schouwen-Duiveland en omliggende plaatsen. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van gespecialiseerde vloerverwarming experts nabij Ellemeet

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Het perfecte systeem is mede afhankelijk van jouw wensen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Andere factoren zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), het gewicht dat de ondervloer aankan, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de hoogte van de investering. In het onderstaande blok bekijk je meer info over de meest populaire soorten en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit model kan zeer interessant zijn. Dit is met name interessant bij renovatieprojecten en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen plaatst men in innovatieve noppenplaten en isolatieplaten. Daarop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Dit geeft een kleinere opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Ellemeet.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Remeha, Intergas, Bosch, AWB, ATAG.

Natbouwsysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit resulteert in een stabielere ondervloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, Technea, Danfoss, e-Heat, Warmup0Ellemeet

  Elektrische verwarming in de vloer werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele bekende voorbeelden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

  • Minder geschikt voor grote ruimtes.
  • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
  • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Ellemeet

Bij infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Nieuwe verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Ellemeet.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke manier verwarmen en koelen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Tarieven van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Ellemeet kost globaal gezien tussen de €1125,00 – €2000,00. De exacte kosten zijn natuurlijk afhankelijk van meerdere factoren. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Overige aspecten die de prijs bepalen: het soort verwarmingssysteem, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort afwerkvloer. In het volgende schema tref je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ellemeet (update maandag, 27 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€695 – €745€750 – €810
20 m2€825 – €1275€1150 – €1550
45 m2€2325 – €2825€2525 – €3375
60 – 70 m2€3750 – €4350€4025 – €4725
80 – 85 m2€5175 – €5650€5625 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, noppenplaten, draadmatten, tackerplaten, thermostaat, verdeler, pompschakelaar en arbeidskosten (provincie Zeeland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Hedendaags kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn het best te combineren. Disclaimer: diverse afwerkvloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit gaat om o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of vloerenverkoper. Zij kunnen aangeven wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de opsomming hieronder lees je stapsgewijs extra informatie over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven in de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ellemeet? In het schema hieronder vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Kerkwerve, Renesse en Brouwershaven.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Schouwen-Duiveland kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.schouwen-duiveland.nl). Voor duurzamere verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Ellemeet?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.050 voor 10-15 m2 tot zeker €5.950 voor een groter huis (100 m2). De verwachte prijs is afhankelijk van het geselecteerde product (warm water of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot 15 jaar. Het unieke rendement komt tot stand door het soort model, de afwerking en ook de staat van de woning. In perfect geïsoleerde kamers komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Middels (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ellemeet, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker een mogelijkheid. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Ten eerste kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een nadeel van deze optie is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze aanpak worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4323, 4325.

Plaats een reactie