Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Brouwershaven vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Brouwershaven? Het is een een lage temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer aangebracht wordt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Dankzij onze specialisten delen we veel info over de hedendaagse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij snel van start? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Brouwershaven!

De voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-brouwershaven-4318

Vloerverwarming laten leggen in Brouwershaven

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is de installatie van vloerverwarming een prima uitdaging. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen tijd? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een specialist. Op die manier heb je garantie dat het systeem correct wordt aangesloten. In het onderstaande stappenplan vertellen we je kort maar krachtig wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een expert.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de berging / schuur, slaapkamer, badkamer, gang, woonkamer, keuken. Indien beschikbaar kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een type verwarming. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veelvoorkomende installaties zijn een watergedragen installatie of een installatie op stroom. In sommige gevallen zijn infrarood matten onder de vloer een derde alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Verduidelijk wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld enkel een dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. PVC, linoleum, tapijt, tegels, laminaat, vinyl. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondervloer is. Zoals een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Plannen in de agenda

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Misschien moet het met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Met die informatie kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Brouwershaven vooraf kijken of er plek is.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Zoals postcode, straatnaam en huisnummer, jouw mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Op jouw mail sturen we een prijsopgave van ervaren vloerverwarming bedrijven in Schouwen-Duiveland en de omliggende regio. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van de beste vloerverwarming vakmannen nabij Brouwershaven

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat bij jouw situatie past heeft te maken met een aantal factoren: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of gaat het om een renovatieproject? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het type ondervloer hoeveel gewicht de vloer kan dragen, beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In het volgende schema check je meer details over de meest gekozen soorten en hun pluspunten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze aanpak zien we steeds meer terug in de woningbouw. We zien het met name bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in voorgevormde noppenplaten en isolatieplaten. Daarbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De gevolgen daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Brouwershaven.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, AWB, Remeha, Bosch, Intergas.

Nat vloerverwarmingssysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een extra sterke vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Magnum, Technea, Warmup, WTH, e-Heat, Danfoss.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Brouwershaven

Het elektrische systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Losse kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een speciaal folie systeem zijn de meest populaire toepassingen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische toepassingen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Brouwershaven

In het geval van infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Alle verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De leidingen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd niet lang is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Brouwershaven.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw plek op een slimme wijze warm houden

Comfort, gemak en geld besparen?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Brouwershaven kost globaal gezien tussen de €1275,00 tot €2050,00. De uiteindelijke kosten komen tot stand door verschillende werkzaamheden. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Overige zaken die de tarieven beïnvloeden: het type vloerverwarming, de te verwarmen ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort afwerkvloer. In het volgende schema tonen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Brouwershaven (update woensdag, 22 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€710 – €725€775 – €790
25 m2€800 – €1225€1075 – €1525
40 m2€2275 – €2800€2500 – €3325
60 m2€3800 – €4475€4050 – €4850
80 – 85 m2€5225 – €5675€5700 – €6475
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, pompschakelaar, draadmatten, noppenplaten, wapening, thermostaat, tackerplaten en arbeidskosten (provincie Zeeland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Vandaag de dag kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer geven de beste prestaties. Disclaimer: sommige types bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit gaat om o.a. houten vloeren en tapijt. Win informatie in bij een professional of lokaal vloerenbedrijf. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer matcht met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het volgende blok bekijk je een toelichting / de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Brouwershaven? In het onderstaande overzicht tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Soms kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Noordgouwe, Kerkwerve en Zonnemaire.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Schouwen-Duiveland heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.schouwen-duiveland.nl). Voor duurzame energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Brouwershaven?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €800 voor 10 tot 20 m2 tot gemiddeld €5.900 voor een groter huis (100 m2). De uiteindelijke prijs kom tot stand door het gekozen systeem (traditioneel vs. elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 16 jaar. Het persoonlijke rendement is onderhevig aan het soort product, de toplaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een optimaal geïsoleerde woning werkt het systeem een stuk effectiever. Door te kiezen voor vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Brouwershaven, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat steeds vaker gebeurt. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als goedkoopste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Dit zorgt wel voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Als je daarvoor kiest zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen in geplaatst kunnen worden. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4318.

Plaats een reactie