Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Burgh-Haamstede vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Burgh-Haamstede? Vloerverwarming is een ingebouwde warmtebron dat onder de vloer wordt gelegd. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je hebt geen last meer van koude voeten! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op dit platform delen we nuttige informatie over de verschillende typen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je op korte termijn actie? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Burgh-Haamstede!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-burgh-haamstede-4328

Vloerverwarming laten leggen in Burgh-Haamstede

Als je technisch onderlegd bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een hele mooie klus. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het niet gelegen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. Door het een deskundige te laten doen heb je de zekerheid dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan in het volgende gedeelte delen we in 5 korte stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Woning specificeren

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de gang, berging / schuur, woonkamer, slaapkamer, badkamer, toilet. Indien aanwezig geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Populaire keuzes zijn een watergedragen systeem of een volledig elektrische installatie. In kleinere huisjes zijn infrarood matten onder de vloer ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vul in wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan een cement dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals PVC, laminaat, vinyl, parket, tegels, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Bijvoorbeeld een zandcementvloer of hout.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Bespreek in welke week jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zo kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Burgh-Haamstede zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als de locatie van je huis, jouw privé mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via mail of per post delen we offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Schouwen-Duiveland en de regio daarbuiten. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van ervaren vloerverwarming specialisten omgeving Burgh-Haamstede

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat aansluit bij jouw situatie is afhankelijk van velerlei variabelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een renovatieklus? Waar je ook rekening mee moet houden: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de maximale kosten. In de lijst hierna lees je meer informatie over de te overwegen installaties en hun toepassingen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit model kan uitkomst bieden in veel situaties. Dat is vooral zo bij renovatieprojecten en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in op maat gemaakte isolatieplaten & noppenplaten. Daarbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Burgh-Haamstede.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Bosch, Intergas, Nefit, Vaillant, AWB.

Natbouw-installatie

In het geval van natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een stabielere ondervloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, Magnum, e-Heat, Warmup, Therminon.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Burgh-Haamstede

De elektrische variant heeft stroom als warmtebron. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn de meest populaire toepassingen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers waar niet in geleefd wordt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Vloerverwarming infrezen in Burgh-Haamstede

Bij infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slangen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Burgh-Haamstede.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Goedkope oplossing.

Jouw appartement op een slimme wijze op temperatuur brengen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Burgh-Haamstede liggen rond de €1025,00 – €1875,00. De definitieve prijzen komen tot stand door diverse zaken. Zo is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Overige keuzemogelijkheden die hun weerslag hebben op de prijs: het soort systeem, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort afwerkvloer. In het volgende schema tonen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Burgh-Haamstede (update zondag, 16 juni 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€690 – €735€775 – €790
20 m2€900 – €1325€1150 – €1450
40 m2€2350 – €2800€2550 – €3325
60 m2€3800 – €4425€4075 – €4700
80 – 85 m2€5125 – €5725€5750 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, thermostaat, noppenplaten, tackerplaten, draadmatten, verdeler en uurloon (provincie Zeeland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het beste samen. Notitie: bepaalde types zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakbedrijf of showroom. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Hierna bekijk je in het kort de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Burgh-Haamstede? In de tabel hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Renesse, Nieuw- en Sint Joosland en Ellemeet.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als bij- & hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Schouwen-Duiveland is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.schouwen-duiveland.nl). Voor duurzame energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Burgh-Haamstede?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.100 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zo’n €5.350 voor een woningoppervlak van 100 m2. De verwachte prijs wordt bepaald door het type installatie (warm water of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het unieke rendement heeft te maken met het soort systeem, de toplaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een optimaal geïsoleerde woning kan je pas echt goed het verschil merken. Door te kiezen voor gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Burgh-Haamstede, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is absoluut mogelijk. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als voordeligste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een minpunt van deze aanpak is een vloer die wat omhoog komt. De tweede optie is infrezen. Bij deze methode worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4328.

Plaats een reactie