Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ulestraten vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Ulestraten? Het is een comfortabele verwarming dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je bespaart flink op de energierekening, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je houd meer ruimte over in je huis! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op dit portaal check je uitgebreide informatie over de huidige segmenten binnen vloerverwarming en het kostenplaatje. Vandaag al een keuze maken? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Ulestraten!

De voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-ulestraten-6235

Vloerverwarming laten leggen in Ulestraten

Als je zelf veel klust dan is de installatie van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Ben je niet handig, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een specialist. Zodoende heb je garantie dat de installatie zonder problemen zal werken. In het onderstaande stappenplan delen we stapsgewijs waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Beschrijf je huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Maak een schatting van het aantal M2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Kies voor bijvoorbeeld de toilet, slaapkamer, keuken, berging / schuur, woonkamer, gang. Indien beschikbaar is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor een van de beschikbare type verwarmingen. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Populaire soorten zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Soms is een toepassing met infrarood absoluut het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Specificeer wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een oude dekvloer of vloerbedekking zoals tapijt, tegels, PVC, vinyl, laminaat, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor ondervloer er is. Opties zijn o.a. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Plannen in de agenda

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Met die informatie kunnen de regionale installatiebedrijven in Ulestraten eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Zoals je woonadres, jouw privé mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de computer of telefoon sturen we offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Meerssen en de omliggende gemeente. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van professionele vloerverwarming specialisten regio Ulestraten

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat voor jou het beste is hangt af van een aantal factoren: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat mede bepalend is zijn aspecten als of het een houten of zandcementen ondervloer is, de kwaliteit van de ondervloer, opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In het volgende schema vertellen we meer details over de relevante systemen en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze manier wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit zien we met name terug bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in speciale noppenplaten en isolatieplaten. Hierbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. Belangrijke eigenschappen zijn een eenvoudige installatie en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Ulestraten.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Intergas, AWB, Vaillant, ATAG, Remeha.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit zorgt voor meer stabiliteit en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Warmup, Danfoss, Technea, e-Heat, Magnum, Therminon.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Ulestraten

Elektrische verwarming in de vloer werkt 100% op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Stroomkabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een speciaal folie systeem worden het meest toegepast. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is een goede opties voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Ulestraten

Bij infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slangen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd niet lang is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Ulestraten.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw kamer op een slimme manier behaaglijk maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Ulestraten variëren tussen de €1100,00 tot €2325,00. De geldende tarieven zijn natuurlijk afhankelijk van allemaal aspecten. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Andere zaken die de totaalprijs bepalen: het soort verwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de mate van afwerking. In onderstaande weergave kan je aan de slag met de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ulestraten (update zondag, 26 mei 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€700 – €740€765 – €805
25 m2€950 – €1225€950 – €1525
40 – 45 m2€2300 – €2875€2650 – €3300
60 – 70 m2€3775 – €4500€4200 – €4700
80 – 90 m2€5100 – €5700€5725 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, pompschakelaar, draadmatten, tackerplaten, thermostaat, wapening, verdeler en uurloon (provincie Limburg).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Tegenwoordig werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels en steen zijn een uitstekende match. Let op: diverse afwerkvloeren zijn minder handig om te kiezen. We spreken daarvan bij o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een vakbedrijf of vloerenwinkel. Zij kunnen aangeven afwerkvloer rijmt met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het volgende blok check je een toelichting / de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven uit de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ulestraten? Onderstaand vind je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Eventueel kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Spaubeek, Moorveld en Sweikhuizen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Meerssen bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.meerssen.nl). Voor duurzamere maatregelen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Ulestraten?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €900 voor 10 m2 tot zeker €6.400 voor een groter huis (100 m2). De prijs wordt bepaald door het geselecteerde model (warm water of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 8 – 15 jaar. Het definitieve rendement wordt bepaald door het soort installatie, de dekvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een juist geïsoleerde ruimte komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Mede door vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ulestraten, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is absoluut mogelijk. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als eerste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Dit zorgt wel voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De tweede optie is infrezen. Als je daarvoor kiest worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 6231, 6235.

Plaats een reactie