Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zierikzee vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Zierikzee? Vloerverwarming betreft een slim verwarmingssysteem die je onder je vloer aanbrengt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Dankzij onze specialisten ontdek je praktische informatie over de huidige segmenten binnen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Vandaag al een keuze maken? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Zierikzee!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-zierikzee-4301

Vloerverwarming laten leggen in Zierikzee

Als je een ervaren klusser bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming best goed te doen. Heb je twee linker handen, of wil je het niet zelf doen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een installateur. Met die beslissing ben je er zeker van dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In ons complete stappenplan adviseren we stapsgewijs wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Omschrijf jouw woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Specificeer het aantal vierkante meters en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de gang, toilet, badkamer, berging / schuur, woonkamer, keuken. Mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor het type installatie. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veel gekozen keuzes zijn een systeem op basis van water of een volledig elektrische installatie. Doorgaans is een systeem op basis van infraroodstraling ook een optie.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef aan wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een cement dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. vinyl, tegels, laminaat, linoleum, tapijt, PVC. Het is ook goed om te vertellen wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dat beton, hout of steen.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met deze details kunnen de installatiebedrijven in Zierikzee alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Er wordt gevraagd naar adresgegevens, e-mail en telefoonnummer. Via de computer of telefoon delen wij offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Schouwen-Duiveland en de omliggende regio. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van erkende vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Zierikzee

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem hangt af van diverse aspecten: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook effect heeft op het advies is het soort ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de verwachte kostprijs. In het volgende schema vertellen we nuttige informatie over de veel gebruikte modellen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit model kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit zien we met name terug als de budgetten summier zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in op maat gemaakte isolatieplaten en noppenplaten. Hierbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Belangrijke eigenschappen zijn een gunstige opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Zierikzee.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Minder risico op barsten.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Intergas, Vaillant, Bosch, Nefit, Remeha.

Natbouwsysteem

Bij de natbouw variant worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een stabielere ondervloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: WTH, Danfoss, Magnum, Warmup, Technea, Therminon0Zierikzee

  Een elektrische installatie werkt op basis van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Stroomkabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn het overwegen waard. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is een goede opties voor kamers die je niet constant gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

  • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
  • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
  • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Laat vloerverwarming infrezen in Zierikzee

Als je het systeem laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. De verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slangen liggen kort onder de afwerklaag. Dit zorgt ervoor dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Zierikzee.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw kamer op een voordelige manier behaaglijk maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Zierikzee schommelen tussen de €1025,00 tot €2375,00. De definitieve prijzen zijn afhankelijk van velerlei facetten. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Variabele aspecten die de prijzen bepalen: het soort installatie, het woonoppervlak, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort dekvloer. In de tabel hieronder vergelijk je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zierikzee (update zondag, 16 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijsindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€700 – €725€760 – €785
20 m2€875 – €1300€975 – €1650
45 – 50 m2€2350 – €2800€2550 – €3250
70 m2€3725 – €4400€4175 – €4875
85 – 90 m2€5175 – €5775€5675 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, tackerplaten, wapening, noppenplaten, pompschakelaar, thermostaat plus afvoer en uurloon (provincie Zeeland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Hedendaags is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Gietvloer, beton en steen werken het meeste efficiënt. Notitie: meerdere types hebben een te hoge thermische weerstand. Dit gaat om o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Laat je vooraf informeren door een specialist of winkel. Zij vertellen dan afwerkvloer rijmt met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Onderstaand check je samengevat praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Vind een installatiebedrijf

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zierikzee? Op deze pagina tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Indien beschikbaar kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Waardhuizen, Ouwerkerk en Almkerk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Schouwen-Duiveland bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.schouwen-duiveland.nl). Voor duurzame oplossingen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Zierikzee?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.425 voor 15 m2 tot gemiddeld €6.100 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs wordt beïnvloed door het soort model (watergedragen of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is mede afhankelijk van het gewenste model, de ondervloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een juist geïsoleerde ruimte komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door te kiezen voor gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zierikzee, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn grofweg 2 keuzes. Allereerst kan je de vloerverwarming installeren bovenop de huidige (houten) vloer. Houd hierbij rekening met een stukje extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de slangen doorheen lopen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4300, 4301, 4302, 4303.

Plaats een reactie