Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nieuwerkerk vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Nieuwerkerk? Vloerverwarming wil zeggen een zuinige manier van verwarmen die jouw vloer opwarmt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook goed voor het milieu. Het geeft een stuk meer comfort in huis. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via onze experts vertellen we je handige informatie over de hedendaagse keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en het kostenplaatje. Heb je interesse? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Nieuwerkerk!

De voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-nieuwerkerk-4318

Vloerverwarming laten leggen in Nieuwerkerk

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen zin in gedoe? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een deskundige. Met die beslissing is er geen twijfel of alles naar behoren functioneert. In het stappenplan hieronder verhelderen we stapsgewijs wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Beschrijf je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de berging / schuur, toilet, keuken, gang, badkamer, woonkamer. Indien aanwezig is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor het type systeem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Gangbare installaties zijn een warm-water installatie of een op elektriciteit werkend systeem. In woning met weinig oppervlakte kan een infrarood systeem ook een serieuze keuze.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Specificeer wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om de oorspronkelijke dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. parket, laminaat, tegels, PVC, tapijt, vinyl. Installateurs willen ook graag weten wat de actuele situatie is qua ondervloer. Zoals een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Plannen in de agenda

  Deel je wensen wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Hiermee kunnen aangesloten installatiebedrijven in Nieuwerkerk zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Zoals jouw adres, jouw mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de mail sturen we offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Schouwen-Duiveland en omliggende plaatsen. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming specialisten omgeving Nieuwerkerk

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem is afhankelijk van meerdere zaken: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of ga je een bestaande woning renoveren? Andere factoren zijn: de toegepaste ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, de huidige isolatiewaarden en de maximale kosten. In de volgende bullets tref je meer uitleg over de relevante systemen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit model wordt steeds populairder. In situaties als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in slimme isolatieplaten en noppenplaten. Hierbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Belangrijke eigenschappen zijn een korte opwarmingstijd en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Nieuwerkerk.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Minder risico op barsten.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Remeha, Vaillant, Intergas, Nefit, AWB.

Vloerverwarming nat systeem

In de situaties bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Door de temperatuurwisseling is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Het effect daarvan is extra stevigheid en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Warmup, Therminon, WTH, Magnum, e-Heat, Danfoss.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Nieuwerkerk

Het elektrische systeem werkt op basis van stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem zijn enkele populaire mogelijkheden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische voorzieningen zijn zeer relevant voor bijverwarming. We raden het aan voor kamers die minder gebruikt worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Nieuwerkerk

Wanneer je alles laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Nieuwe verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De kokers zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Nieuwerkerk.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw ruimtes op een duurzame wijze behaaglijk maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Nieuwerkerk liggen tussen de €1000,00 tot €2300,00. De definitieve prijzen worden bepaald door verschillende zaken. Aanvankelijk is het doorslaggevend of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Andere keuzemogelijkheden die de totaalprijs bepalen: het type verwarmingsinstallatie, de oppervlakte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende schema tonen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nieuwerkerk (update maandag, 20 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Tarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€695 – €725€760 – €790
25 m2€900 – €1350€1125 – €1500
45 – 50 m2€2275 – €2825€2575 – €3250
60 – 70 m2€3825 – €4350€4150 – €4825
80 – 90 m2€5200 – €5750€5550 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, wapening, tackerplaten, verdeler, pompschakelaar, draadmatten, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Zeeland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Vandaag de dag kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Advies: sommige soorten geven minder goede prestaties. Denk dan bijvoorbeeld aan houten vloeren en tapijt. Win informatie in bij een expert of plaatselijke leverancier. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het schema hierna check je samengevat extra informatie over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven uit de regio

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nieuwerkerk? In het gedeelte hieronder bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Zonnemaire, Brouwershaven en Dreischor.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is toe te passen als bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Schouwen-Duiveland bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.schouwen-duiveland.nl). Voor duurzame installaties zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Nieuwerkerk?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €925 voor 15 m2 tot zeker €5.450 voor 100 m2. De prijs hangt sterk af van het type model (elektrisch of traditioneel), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement wordt bepaald door het gekozen systeem, de vloerbedekking en de totale thermische schil van het huis. In een goed geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Dankzij vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nieuwerkerk, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker een mogelijkheid. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als eerste optie kan je vloerverwarming leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Dit zorgt wel voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In dat geval zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen precies in passen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4306, 4318.

Plaats een reactie