Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ouwerkerk vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Ouwerkerk? Het gaat om een comfortabel verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt gelegd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze website lees je nuttige informatie over de populaire segmenten binnen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct aan de slag? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Ouwerkerk!

Bekende voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-ouwerkerk-4305

Vloerverwarming laten leggen in Ouwerkerk

Wanneer je een beetje handig bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je geen technische kennis, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een professional. Zodoende heb je garantie dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte adviseren we in 5 korte onderdelen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat de totale aantal m2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Zoals de woonkamer, badkamer, keuken, gang, toilet, berging / schuur. Wanneer omhanden is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over een soort verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De bekendste types zijn een traditionele watergedragen oplossing of een volledig elektrische installatie. In diverse huizen is een infrarood oplossing een derde alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Verduidelijk wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld enkel een dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tapijt, PVC, linoleum, parket, laminaat, tegels. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor ondervloer er is. Je kunt kiezen voor bijv. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Zodoende kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Ouwerkerk op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Deel persoonlijke informatie als je woonadres, jouw mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via internet (mail) krijg jij offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Schouwen-Duiveland en de omliggende gemeente. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van beschikbare vloerverwarming vakmannen omgeving Ouwerkerk

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze komt tot stand door velerlei variabelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook effect heeft op het advies is het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de verwachte kostprijs. In het volgende schema check je aanvullende details over de relevante systemen en hun toepassingen.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit model wordt steeds populairder. Dit is bijvoorbeeld populair als het weinig mag kosten en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in isolerende noppenplaten en isolatieplaten. Daarbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste voordelen zijn een eenvoudige installatie en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Ouwerkerk.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, Vaillant, Bosch, ATAG, Remeha.

Natbouwsysteem

Bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit segment verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je meer stabiliteit en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, Magnum, Warmup, WTH, Therminon.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Ouwerkerk

Een elektrisch model werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Stroomkabels, een slim mattensysteem en een speciaal folie systeem zijn enkele bekende voorbeelden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het wordt toegepast in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een korte reactietijd.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Ouwerkerk

Als je kiest voor infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. Deze constructies liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd erg kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Ouwerkerk.

 • Korte opwarmtijd.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw appartement op een voordelige verwarmen warm maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Ouwerkerk kost globaal gezien tussen de €1300,00 – €2000,00. De precieze kosten worden berekend a.d.h.v. allemaal zaken. Boven alles is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Noemenswaardige aspecten die de prijzen bepalen: het type verwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende schema bieden we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ouwerkerk (update zondag, 16 juni 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€695 – €745€750 – €800
20 – 25 m2€925 – €1200€1025 – €1525
45 – 50 m2€2300 – €2750€2575 – €3375
60 m2€3725 – €4425€4150 – €4875
85 m2 +€5225 – €5800€5675 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, draadmatten, tackerplaten, verdeler, noppenplaten, wapening, thermostaaten arbeid en BTW (provincie Zeeland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Sinds enkele jaren kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Advies: meerdere vloertypes zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Denk dan bijvoorbeeld aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In de volgende weergave bekijk je overzichtelijk de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven in de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ouwerkerk? In het onderstaande overzicht tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of klik door voor installateurs in Uitwijk, Oosterland en Waardhuizen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Schouwen-Duiveland heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.schouwen-duiveland.nl). Voor groene energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Ouwerkerk?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.075 voor 10 tot 20 m2 tot om en nabij de €5.400 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het definitieve tarief wordt berekend aan de hand van de gekozen installatie (warm water of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 16 jaar. Het uiteindelijke rendement is afhankelijk van het geselecteerde product, de afwerkvloer en de totale thermische schil van het huis. In een juist geïsoleerde ruimte werkt het systeem een stuk effectiever. Door (spouw)muurisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ouwerkerk, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat we steeds meer zien. Er zijn 2 manieren: Allereerst kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Dit zorgt wel voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De duurdere optie is infrezen. Bij deze aanpak worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4305.

Plaats een reactie