Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Noordgouwe vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Noordgouwe? Vloerverwarming wil zeggen een comfortabel verwarmingssysteem die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via dit portaal bekijk je bruikbare informatie over de verschillende keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct aan de slag? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Noordgouwe!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-noordgouwe-4317

Vloerverwarming laten leggen in Noordgouwe

Als je zelf veel klust dan is de installatie van vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je twee linker handen, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een expert. Daardoor is er geen twijfel of de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we in vijf stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen middels een vakman.

 1. Samenvatting van jouw huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Specificeer het aantal vierkante meters en geef aan wat je wensen precies zijn. Mogelijkheden zijn de badkamer, keuken, slaapkamer, berging / schuur, woonkamer, gang. Ook kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De bekendste installaties zijn een traditionele watergedragen oplossing of een elektrisch systeem. Voor sommige woningen is een toepassing met infrarood zeker ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef door welke vloerbedekking is toegepast. Bijvoorbeeld alleen een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals laminaat, parket, vinyl, linoleum, tegels, PVC. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondervloer is. Zoals beton, hout of steen.

 4. Plannen in de agenda

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Zo kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Noordgouwe alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Denk dan aan postcode en huisnummer, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Middels een email of brief ontvang jij gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Schouwen-Duiveland en omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van erkende vloerverwarming vakmannen regio Noordgouwe

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Het perfecte systeem is mede afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of wordt het een verbouwing van een oud huis? Verder wordt er gekeken naar het soort ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de verwachte kostprijs. In het onderstaande blok lees je meer informatie over de relevante systemen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze theorie wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is bijvoorbeeld populair als er op de kosten moeten worden gelet en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in op maat gemaakte noppenplaten en isolatieplaten. Op deze platen wordt de definitieve toplaag gelegd. De gevolgen daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Noordgouwe.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Minder risico op barsten.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Nefit, Bosch, AWB, Intergas, ATAG.

Natbouw vloerverwarming installeren

In het geval van natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit soort verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je extra stevigheid en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Technea, Therminon, Danfoss, WTH, Magnum, Warmup.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Noordgouwe

Elektrische verwarming in de vloer werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Losse kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een kunststof folie zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers waar niet in geleefd wordt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Noordgouwe

In het geval van infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Dunne verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De buizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Noordgouwe.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw ruimtes op een slimme wijze warm maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Noordgouwe variëren tussen de €1300,00 – €1875,00. De definitieve prijzen worden gecalculeerd op basis van allemaal onderdelen. Allereerst is het doorslaggevend of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Overige aspecten die invloed hebben op de prijs zijn: het type verwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, de legwijze en het type vloerbedekking. In de lijst hierna delen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Noordgouwe (update zaterdag, 15 juni 2024).

Grootte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €725€750 – €810
25 m2€850 – €1325€1100 – €1525
40 – 50 m2€2225 – €2800€2625 – €3200
70 m2€3700 – €4425€4050 – €4875
85 – 90 m2€5150 – €5750€5650 – €6350
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, tackerplaten, verdeler, draadmatten, noppenplaten, wapening en arbeidskosten (provincie Zeeland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Hedendaags is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels en steen werken het meeste efficiënt. Tip: bepaalde types zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We hebben het dan over o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Laat je vooraf informeren door een specialist of plaatselijke leverancier. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het onderstaande schema check je stapsgewijs aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven uit de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Noordgouwe? Onderstaand vind je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Dreischor, Nieuwerkerk en Bruinisse.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Schouwen-Duiveland is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.schouwen-duiveland.nl). Voor vergroenings producten zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Noordgouwe?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.225 voor 10-15 m2 tot wel €5.650 voor grotere klussen van 100 m2. Het definitieve tarief kom tot stand door het geselecteerde model (watergedragen of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het unieke rendement is mede afhankelijk van de gewenste installatie, de afwerklaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In perfect geïsoleerde kamers kan je pas echt goed het verschil merken. Door het toepassen van gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Noordgouwe, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is absoluut mogelijk. Je hebt twee mogelijkheden. Als eerste optie kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Het gevolg is wel dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De duurdere optie is infrezen. Hierbij maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waarin de leidingen komen te liggen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4317.

Plaats een reactie