Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zeeland vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Zeeland? Vloerverwarming betreft een verwarmingstype die jouw vloer opwarmt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via dit portaal delen we bruikbare informatie over de diverse typen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij direct besparen? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Zeeland!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.

Vloerverwarming laten leggen in Zeeland

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is de installatie van vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je twee linker handen, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een installateur. In die situatie heb je de zekerheid dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In ons complete stappenplan specificeren in 5 korte stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Bijvoorbeeld berging / schuur, gang, badkamer, toilet, slaapkamer, keuken. Optioneel geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Kies een soort verwarming. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Gangbare types zijn een warm-water systeem of een elektrisch systeem. Soms zijn infrarood matten onder de vloer ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Specificeer welke vloerbedekking is toegepast. Bijvoorbeeld een oude dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, tapijt, tegels, vinyl, PVC, parket. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dat een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Hiermee kunnen de installatiebedrijven in Zeeland zien of het past in de planning.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. In de basis gaat het om postcode, straatnaam en huisnummer, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Middels een email of brief ontvang je een prijsopgave van ervaren vloerverwarming bedrijven in Zeeland en de omliggende regio. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van professionele vloerverwarming specialisten omgeving Zeeland

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem komt tot stand door een aantal factoren: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Zoek je iets voor een nieuwe woning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Verder wordt er gekeken naar het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, beschikbare opbouwhoogte en budget. In de lijst hierna check je aanvullende uitleg over de beschikbare keuzes en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze manier wordt steeds meer omarmd door aannemers. We zien het met name als er op de kosten moeten worden gelet en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in slimme noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Dit geeft een kleinere opbouwhoogte en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Zeeland.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, AWB, Nefit, Remeha, Bosch.

Nat vloerverwarmingssysteem

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in het cement geplaatst. Het verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit resulteert in een stabielere ondervloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, e-Heat, Warmup, Therminon, Technea.

Elektrische vloerverwarming in Zeeland

De elektrische variant werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Losse kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en vloerverwarmingsfolie worden het meest toegepast. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische voorzieningen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Vloerverwarming infrezen in Zeeland

Als je gaat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Kleine verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De buizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd relatief kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Zeeland.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw huis op een milieuvriendelijke wijze opstoken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Zeeland schommelen tussen de €1025,00 tot €1850,00. De exacte kosten zijn afhankelijk van verschillende facetten. Allereerst maakt het nogal uit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Relevante aspecten die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende weergave delen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zeeland (update maandag, 20 mei 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €720€765 – €810
25 m2€800 – €1225€950 – €1650
40 – 45 m2€2225 – €2800€2600 – €3325
65 m2€3825 – €4425€4150 – €4875
80 m2 +€5100 – €5650€5750 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, verdeler, pompschakelaar, tackerplaten, wapening, noppenplaten, draadmatten en arbeidskosten (Provincie Zeeland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Eigenlijk werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn het best te combineren. Let op: sommige types hebben een te sterk isolerende werking. Je kunt dan denken aan tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakbedrijf of vloerenverkoper. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer geschikt is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het blok hierna bieden we overzichtelijk de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.
Vergelijk experts in: Schouwen-Duiveland, Middelburg, Veere, Vlissingen, Reimerswaal, Kapelle, Borsele, Goes, Noord-Beveland, Sluis, Terneuzen, Hulst en Tholen.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- & bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.