Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Dreischor vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Dreischor? Vloerverwarming wil zeggen een populaire vorm van huisverwarming die jouw vloer opwarmt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl bieden wij veel info over de populaire typen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij direct besparen? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Dreischor!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-dreischor-4315

Vloerverwarming laten leggen in Dreischor

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet al te moeilijk. Heb je geen technische kennis, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. Op die manier heb je de zekerheid dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het onderstaande stappenplan verduidelijken we in vijf stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Beschrijf je huis

  Omschrijf het type woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de toilet, woonkamer, gang, keuken, slaapkamer, badkamer. Indien mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor het type systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De meest bekende systemen zijn een watergedragen systeem of een deels elektrische oplossing. In diverse huizen is een infrarood installatie ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef door wat er nu op de vloer ligt. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een cement dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tegels, laminaat, parket, tapijt, vinyl, linoleum. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de actuele situatie is qua ondervloer. Het gaat vaak om een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Derhalve kunnen de installatiebedrijven in Dreischor alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul jouw gegevens in. Denk dan aan het adres van de woning, jouw e-mailadres en jouw 06-nummer. Via de computer of telefoon krijg jij 1 tot 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Schouwen-Duiveland en de regio daarbuiten. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van professionele vloerverwarming vakmannen omgeving Dreischor

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat aansluit bij jouw situatie heeft te maken met verschillende onderdelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of gaat het om een renovatieproject? Andere belangrijke aspecten zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijsindicatie. In het volgende schema vertellen we meer info over de diverse soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze werkwijze wordt meer en meer toegepast. Dit zien we met name terug bij verbouwingen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in innovatieve isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De belangrijkste pluspunten zijn een kleinere opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Dreischor.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Intergas, Vaillant, Bosch, Remeha, AWB.

Natbouw vloerverwarming

In het geval van natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op meer stabiliteit en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Danfoss, e-Heat, Magnum, Technea, WTH, Warmup.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Dreischor

Een elektrische installatie is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Het infrezen van verwarmingskabels, een slim mattensysteem of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische voorzieningen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die minder gebruikt worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Dreischor

In het geval van infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Speciale verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De kokers zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Dreischor.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw plek op een innovatieve manier behaaglijk maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Dreischor komen uit tussen de €1225,00 tot €1950,00. De precieze kosten komen tot stand door allerlei onderdelen. Zo wordt de prijs bepaald door of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Variabele factoren die prijsbepalend zijn: het type verwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, hoe het gelegd wordt en het soort afwerkvloer. In de onderstaande tabel delen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Dreischor (update vrijdag, 14 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €720€750 – €795
25 m2€925 – €1275€1125 – €1650
45 m2€2350 – €2775€2575 – €3325
65 – 70 m2€3800 – €4350€4000 – €4750
80 – 90 m2€5125 – €5725€5625 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, draadmatten, verdeler, pompschakelaar, thermostaat, wapening, tackerplatenen arbeid en BTW (provincie Zeeland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Vandaag de dag kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels en steen vormen de beste combinatie. Notitie: diverse afwerkvloeren zijn minder handig om te kiezen. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of een dikke houten vloer. Laat je vooraf informeren door een specialist of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen dan afwerkvloer interessant is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Hierna verstrekken we kort en bondig praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Dreischor? In het schema hieronder delen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Eventueel kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Sirjansland, Zonnemaire en Oosterland.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Schouwen-Duiveland ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.schouwen-duiveland.nl). Voor vergroenings producten zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Dreischor?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.400 voor 15 m2 tot zeker €6.400 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie wordt beïnvloed door het gewenste model (watergedragen of op basis van stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 16 jaar. Het unieke rendement komt tot stand door het type systeem, de afwerking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een optimaal geïsoleerde woning komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Dreischor, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen zien we steeds meer. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als goedkoopste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Een nadeel van deze optie is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In dat geval moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4315.

Plaats een reactie