Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oosterland vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Oosterland? Vloerverwarming is een comfortabel verwarmingssysteem dat onder de vloer aangebracht wordt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook gunstig voor het klimaat. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via dit portaal bekijk je praktische informatie over de beschikbare vloerverwarming categorieën en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij snel van start? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Oosterland!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-oosterland-4307

Vloerverwarming laten leggen in Oosterland

Als je een ervaren klusser bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een hele mooie klus. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een expert. In die situatie heb je garantie dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte adviseren we stapsgewijs waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Beschrijf je huis

  Omschrijf het type woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Denk aan badkamer, slaapkamer, woonkamer, keuken, gang, toilet. Indien beschikbaar geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veel toegepaste modellen zijn een watergedragen systeem of een installatie op stroom. Doorgaans is een infrarood installatie ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Specificeer welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om enkel een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als linoleum, tegels, parket, laminaat, PVC, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Voorbeelden daarvan zijn een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Deel je wensen wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zo kunnen de installatiebedrijven in Oosterland eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. Verstrek actuele details als postcode en huisnummer, mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via mail of per post ontvang je vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Schouwen-Duiveland en omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van gespecialiseerde vloerverwarming vakmannen nabij Oosterland

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat aansluit bij jouw situatie wordt bepaald door verschillende onderdelen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga je een bestaande woning renoveren? Andere factoren zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de bouw-begroting (prijs). In onderstaande opsomming lees je handige informatie over de relevante systemen en hun pluspunten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze aanpak wordt steeds populairder. Met name als het weinig mag kosten en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden gelegd in speciale isolatieplaten & noppenplaten. Hier kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De gevolgen daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Oosterland.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Nefit, Vaillant, AWB, Intergas, Bosch.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit zorgt voor extra stevigheid en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, Danfoss, Technea, Magnum, Warmup.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Oosterland

Elektrische verwarming in de vloer wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn verschillende soorten. Losse kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie worden het meest toegepast. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische modellen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes die je niet veel gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Laat vloerverwarming infrezen in Oosterland

In het geval van infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slakkenhuizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat de opwarmtijd erg kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Oosterland.

 • Korte opwarmtijd.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw plek op een slimme manier verwarmen en koelen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Oosterland kost globaal gezien tussen de €1150,00 – €2300,00. Accurate kostenramingen zijn natuurlijk afhankelijk van velerlei factoren. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Noemenswaardige zaken die de tarieven beïnvloeden: het soort installatie, het woonoppervlak, de legwijze en het soort afwerkvloer. In het volgende blok vind je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oosterland (update vrijdag, 14 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Kosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€700 – €720€760 – €790
20 – 25 m2€875 – €1275€1000 – €1475
40 – 50 m2€2300 – €2800€2650 – €3325
60 – 70 m2€3750 – €4500€4025 – €4750
80 m2 +€5100 – €5750€5700 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, pompschakelaar, noppenplaten, tackerplaten, draadmatten, verdeler, thermostaat en uurloon (provincie Zeeland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Op dit moment is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Natuursteen en tegels zijn het best te combineren. Disclaimer: diverse vloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit zijn bijvoorbeeld dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Het is slim om informatie in te winnen bij een professional of showroom. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het onderstaande schema lees je stapsgewijs aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oosterland? In het schema hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Zierikzee, Sirjansland en Uitwijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Schouwen-Duiveland ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.schouwen-duiveland.nl). Voor groene energiesystemen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Oosterland?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.225 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zo’n €5.700 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het definitieve tarief wordt beïnvloed door het gekozen systeem (elektrisch of warm water systeem), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 16 jaar. Het precieze rendement heeft te maken met het gewenste model, de afwerking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een optimaal geïsoleerde woning kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oosterland, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een optie. Je hebt twee mogelijkheden. Allereerst kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de vloer die er nu al ligt. Houd hierbij rekening met extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. In dat geval moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de buizen dan in legt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4307.

Plaats een reactie