Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Serooskerke vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Serooskerke? Vloerverwarming betreft een vorm van centrale verwarming die in de vloer is gelegd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl verstrekken we bruikbare informatie over de meest toegepaste soorten vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Serooskerke!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-serooskerke-4353

Vloerverwarming laten leggen in Serooskerke

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten een klus die je zelf kunt doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het gewoon even niet uit? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een specialist. In dat geval heb je de zekerheid dat alle leidingen juist worden gelegd. In het bijgaande stappenplan verhelderen we stapsgewijs waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Beschrijf je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de woonkamer, berging / schuur, badkamer, gang, toilet, slaapkamer. Vaak kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De meest bekende soorten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een systeem dat werkt op elektriciteit. In diverse huizen zijn infrarood matten onder de vloer absoluut het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een cement dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als vinyl, parket, tegels, laminaat, PVC, linoleum. Tevens is het van belang te delen wat de huidige staat van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Zodoende kunnen aangesloten installatiebedrijven in Serooskerke zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Denk dan aan het adres van de woning, e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de mail krijg jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Schouwen-Duiveland en de regio daarbuiten. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van beschikbare vloerverwarming specialisten omgeving Serooskerke

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Het perfecte systeem is onderhevig aan een aantal factoren: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of een renovatieklus? Andere belangrijke aspecten zijn: het soort ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In de lijst hierna vertellen we details over de meest populaire soorten en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit model kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit is bijvoorbeeld populair als er op de kosten moeten worden gelet en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in maatwerk noppenplaten en isolatieplaten. Hier komt direct de afwerkvloer te liggen. Pluspunten daarvan zijn een eenvoudige installatie en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Serooskerke.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Bosch, AWB, ATAG, Remeha, Vaillant.

Vloerverwarming nat systeem

Bij de natbouw variant wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit geeft een sterke en stabiele vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: WTH, Technea, Warmup, Magnum, e-Heat, Danfoss.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Serooskerke

Een elektrische installatie wordt volledig door stroom gedreven. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Stroomkabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en vloerverwarmingsfolie worden het meest toegepast. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die minder gebruikt worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Serooskerke

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Alle verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De kokers liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat de vloer snel warm wordt en dat warmteverlies niet aan de orde is. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Serooskerke.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Goedkope oplossing.

Jouw kamer op een duurzame wijze warm maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Serooskerke schommelen tussen de €1300,00 tot €2275,00. De exacte kosten zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende werkzaamheden. Aanvankelijk zijn er grote prijsverschillen of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Alternatieve facetten die de prijzen bepalen: het type vloerverwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort afwerkvloer. In de volgende weergave delen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Serooskerke (update zaterdag, 15 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €730€760 – €780
25 m2€950 – €1200€1100 – €1500
50 m2€2325 – €2825€2650 – €3200
60 – 65 m2€3775 – €4450€4175 – €4750
85 – 90 m2€5225 – €5800€5650 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, thermostaat, draadmatten, tackerplaten, verdeler, wapening plus afvoer en uurloon (provincie Zeeland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Op dit moment kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn het best te combineren. Tip: enkele vloertypes zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Het gaat bijvoorbeeld om dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een vakkundige installateur of winkel. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Onderstaand verstrekken we overzichtelijk de kenmerken van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Serooskerke? In het onderstaande overzicht vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Arnemuiden, Vrouwenpolder en Nieuw- en Sint Joosland.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Schouwen-Duiveland is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.schouwen-duiveland.nl). Voor verduurzaming producten zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Serooskerke?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.150 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot gemiddeld €6.300 voor een groter huis (100 m2). De verwachte prijs wordt berekend aan de hand van het soort systeem (elektrisch of met warm water), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot maximaal 15 jaar. Het precieze rendement hangt af van het gekozen product, de vloerbedekking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In perfect geïsoleerde kamers kan een optimaal rendement worden behaald. Middels dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Serooskerke, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een goede keuze. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als goedkoopste optie kan je de vloerverwarming installeren direct op de huidige dekvloer. Let op: dit kan zorgen voor een stukje extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4327, 4353.

Plaats een reactie