Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Sirjansland vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Sirjansland? Vloerverwarming betreft een zeer zuinig verwarmingssysteem die in de vloer is gelegd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze site delen we praktische informatie over de huidige segmenten binnen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij snel van start? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Sirjansland!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-sirjansland-4308

Vloerverwarming laten leggen in Sirjansland

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming een hele mooie klus. Ben je niet handig, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. Zo heb je de zekerheid dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte omlijnen we in vijf stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen middels een specialist.

 1. Inzicht in je huis

  Omschrijf het type woning. Specificeer het aantal vierkante meters en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de gang, woonkamer, keuken, toilet, slaapkamer, berging / schuur. Optioneel kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veel toegepaste systemen zijn een watergedragen of een deels elektrische oplossing. In woning met weinig oppervlakte is een systeem op basis van infraroodstraling zeker ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef door hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit een oude dekvloer of vloerbedekking zoals linoleum, tegels, tapijt, PVC, laminaat, parket. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of nader te bepalen. Daardoor kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Sirjansland zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Zoals jouw adres, e-mail en telefoonnummer. Middels een email of brief ontvang je gratis offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Schouwen-Duiveland en omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van beschikbare vloerverwarming installatiebedrijven regio Sirjansland

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Jouw keuze is onderhevig aan hoe je jouw woning wilt verwarmen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? De keuze wordt ook beïnvloed door het type ondervloer de kwaliteit van de ondervloer, opbouwhoogte en budget. Hieronder delen we informatie over de meest gekozen soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze werkwijze wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Vooral als er op de kosten moeten worden gelet en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in op maat gemaakte isolatieplaten en noppenplaten. Hierbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een gunstige opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Sirjansland.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, Nefit, Bosch, Vaillant, AWB.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

In het geval van natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Het verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Magnum, Warmup, Therminon, e-Heat, Technea, Danfoss.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Sirjansland

Een elektrische vloerverwarming heeft stroom als warmtebron. Er zijn diverse methodes te kiezen. Elektrische kabels, kant-en-klare matten en vloerverwarmingsfolie komen we in de praktijk veel tegen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische modellen zijn zeer relevant voor bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Sirjansland

Als je het systeem laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De leidingen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Sirjansland.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Goedkope oplossing.

Jouw kamer op een voordelige manier opstoken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Sirjansland liggen op gemiddeld €1050,00 – €2350,00. De geldende tarieven worden gecalculeerd op basis van diverse onderdelen. Ten eerste worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Variabele facetten die de prijzen bepalen: het type vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, de manier van leggen en de uiteindelijke vloerbedekking. In onderstaande weergave bieden we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Sirjansland (update maandag, 4 maart 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€715 – €740€765 – €780
20 – 25 m2€800 – €1225€950 – €1475
40 m2€2275 – €2900€2550 – €3325
65 – 70 m2€3775 – €4400€4125 – €4825
85 – 90 m2€5125 – €5775€5550 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, pompschakelaar, thermostaat, tackerplaten, draadmatten, wapening, noppenplaten en arbeid (provincie Zeeland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Natuursteen en tegels zijn het best te combineren. Let op: bepaalde soorten hebben een te hoge thermische weerstand. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of parket. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In de opsomming hieronder verstrekken we in het kort extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Sirjansland? In de tabel hieronder delen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Soms kunnen zij jou verder adviseren en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Ouwerkerk, Bruinisse en Zierikzee.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Schouwen-Duiveland kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.schouwen-duiveland.nl). Voor milieuvriendelijkere maatregelen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Sirjansland?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.325 voor 10 m2 tot zeker €6.550 voor 100 m2. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het geselecteerde model (elektrisch of warm water systeem), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 8 – 15 jaar. Het exacte rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde product, de ondervloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een professioneel geïsoleerd pand zal het rendement effect snel naar voren komen. Dankzij (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Sirjansland, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat steeds vaker gebeurt. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als snelste optie kan je vloerverwarming leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Het gevolg is wel een stukje extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Als je daarvoor kiest worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 4308.

Plaats een reactie