Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Middelburg vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Middelburg? Dit is een laag temperatuur verwarmingssysteem die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Dankzij onze specialisten verstrekken we handige informatie over de verschillende typen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij direct besparen? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Middelburg!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-middelburg-4337

Vloerverwarming laten leggen in Middelburg

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren niet al te moeilijk. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het gewoon even niet uit? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een specialist. In dat geval is er geen twijfel of alles naar behoren functioneert. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we stapsgewijs wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Omschrijf jouw woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Vul het aantal m2 oppervlakte in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Selecteer bijvoorbeeld gang, toilet, slaapkamer, berging / schuur, woonkamer, badkamer. Indien beschikbaar kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over het soort systeem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De meest gangbare systemen zijn een systeem op basis van water of een op elektriciteit werkend systeem. In specifieke gevallen kan een infrarood systeem zeker ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Specificeer welke vloerbedekking is toegepast. Het antwoord kan zijn alleen een dekvloer of vloerbedekking zoals vinyl, tegels, PVC, parket, tapijt, laminaat. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondergrond is. Je kunt kiezen voor bijv. beton, hout of steen.

 4. Plannen in de agenda

  Geef door op welk moment de verbouwing gerealiseerd moet worden. Het kan gaan om een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Op die manier kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Middelburg eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. Zoals postcode, straatnaam en huisnummer, e-mail en jouw vaste/mobiele nummer. Per mail bieden we offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Middelburg en de nabije omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van ervaren vloerverwarming specialisten regio Middelburg

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste is heeft te maken met allerlei thema’s: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat ook effect heeft op het advies is het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, verwarmingsbron en de maximale kosten. In de lijst hierna delen we bruikbare informatie over de diverse soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze manier kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit zien we met name terug bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in speciale isolatieplaten & noppenplaten. Hierover komt direct de afwerkvloer te liggen. Alles bij elkaar geeft dit minder risico op barsten in de vloer en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Middelburg.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, ATAG, Remeha, AWB, Nefit, Intergas.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit biedt een degelijke vloerconstructie en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Magnum, Therminon, e-Heat, Warmup, Technea, WTH.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Middelburg

Een elektrisch systeem werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Elektrische kabels, vloerverwarmingsmatten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn de meest populaire toepassingen. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische modellen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Middelburg

Bij infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. Deze constructies bevinden zich direct onder de toplaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd erg kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Middelburg.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw huis op een voordelige verwarmen warm houden

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Middelburg liggen tussen de €1125,00 – €1875,00. De geldende tarieven hangen af van diverse werkzaamheden. Aanvankelijk is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Alternatieve zaken die hun weerslag hebben op de prijs: het type systeem, de grootte van de kamer, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende schema kan je aan de slag met de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Middelburg (update woensdag, 22 mei 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€695 – €735€770 – €800
20 m2€800 – €1350€1025 – €1575
45 – 50 m2€2300 – €2900€2600 – €3325
60 m2€3825 – €4450€4200 – €4800
80 – 85 m2€5100 – €5650€5675 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, pompschakelaar, draadmatten, tackerplaten, noppenplaten, verdeler, wapening en arbeid (provincie Zeeland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Vandaag de dag is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Advies: diverse constructies hebben een te hoge thermische weerstand. We hebben het dan over o.a. massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een professional of vloerenverkoper. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer matcht met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de volgende weergave delen we samengevat praktische info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven uit de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Middelburg? Op deze pagina check je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Giessenlanden, Altena en Veere.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Middelburg bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.middelburg.nl). Voor duurzame producten zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Middelburg?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.150 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zeker €6.250 voor een woningoppervlak van 100 m2. De verwachte prijs wordt bepaald door het soort model (warm water of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement wordt bepaald door het type model, de afwerking en de totale thermische schil van het huis. In een grondig geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Door dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Middelburg, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is absoluut mogelijk. Je hebt twee mogelijkheden. Als handigste optie kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de huidige vloer. Een nadeel van deze optie is een stukje extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze methode zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen in komen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4330, 4331, 4332, 4333, 4334, 4335, 4336, 4337, 4338.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie