Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Renesse vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Renesse? Het gaat om een zuinige manier van verwarmen dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op dit portaal vertellen we je bruikbare informatie over de veel gekozen typen vloerverwarming en de kosten. Wil je direct aan de slag? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Renesse!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-renesse-4325

Vloerverwarming laten leggen in Renesse

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je twee linker handen, of wil je het professioneel laten doen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een specialist. Op die manier ben je er zeker van dat de installatie zonder problemen zal werken. In het onderstaande stappenplan specificeren in 5 korte stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Omschrijf het type woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan toilet, keuken, slaapkamer, berging / schuur, badkamer, gang. Indien beschikbaar kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over het type installatie. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veel gekozen types zijn een watergedragen of een installatie op basis van elektriciteit. In sommige gevallen zijn infrarood matten onder de vloer absoluut het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Geef door hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan de oorspronkelijke dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals PVC, parket, tapijt, tegels, laminaat, vinyl. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondergrond is. Het gaat vaak om een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of juist later in het jaar. Met deze details kunnen de installatiebedrijven in Renesse eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Denk dan aan jouw adres, e-mail en telefoonnummer. Op jouw mail sturen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Schouwen-Duiveland en de omliggende regio. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van de beste vloerverwarming installateurs nabij Renesse

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw ideale systeem heeft te maken met een aantal factoren: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook van invloed is: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de mate van isolatie en budget. In het volgende schema delen we handige informatie over de relevante systemen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie kan zeer interessant zijn. Dat is vooral zo bij verbouwklussen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in op maat gemaakte isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Pluspunten daarvan zijn een korte opwarmingstijd en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Renesse.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, Intergas, Nefit, Vaillant, AWB.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Als je kiest voor natbouw, dan wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit type verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op meer stabiliteit en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, Therminon, Danfoss, Magnum, WTH0Renesse

  Het elektrische systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels, kant-en-klare matten en vloerverwarmingsfolie komen we in de praktijk veel tegen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische modellen zijn zeer relevant voor bijverwarming. We raden het aan voor kamers die minder gebruikt worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

  • Minder geschikt voor grote ruimtes.
  • Relatief lage installatiekosten.
  • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming in Renesse

Als je gaat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Nieuwe verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De kokers komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit betekent dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Renesse.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw woning op een innovatieve manier verwarmen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Renesse kost globaal gezien tussen de €1225,00 – €2175,00. Accurate kostenramingen worden bepaald door allemaal aspecten. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Overige keuzemogelijkheden die de totaalprijs bepalen: het soort installatie, de kamers die je wilt verwarmen, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende tabel bieden we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Renesse (update vrijdag, 14 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€700 – €745€765 – €800
25 m2€900 – €1225€950 – €1575
45 m2€2275 – €2875€2575 – €3250
60 – 65 m2€3775 – €4500€4125 – €4725
90 m2 +€5150 – €5650€5525 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, tackerplaten, draadmatten, thermostaat, noppenplaten, wapening, pompschakelaar en arbeid (provincie Zeeland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Eigenlijk werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn het best te combineren. Let op: bepaalde constructies geven minder goede prestaties. Je kunt dan denken aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt dit ook navragen bij een vakbedrijf of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hieronder vind je stapsgewijs praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Renesse? Onderstaand tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Scharendijke, Noordwelle en Kerkwerve.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Schouwen-Duiveland is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.schouwen-duiveland.nl). Voor hernieuwbare producten zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Renesse?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €950 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) oplopend tot €5.100 voor 100 m2. De uiteindelijke prijs hangt sterk af van het type systeem (watergedragen of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door te investeren in duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 16 jaar. Het definitieve rendement hangt af van de gewenste installatie, de afwerkvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een juist geïsoleerde ruimte werkt het systeem een stuk effectiever. Dankzij vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Renesse, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is absoluut mogelijk. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als makkelijkste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de huidige dekvloer. Houd hierbij rekening met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In dat geval worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen precies in passen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4325.

Plaats een reactie