Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zonnemaire vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Zonnemaire? Vloerverwarming wil zeggen een watergedragen of elektrisch systeem die zich vlak onder de vloer bevindt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op dit platform delen we bruikbare informatie over de bekendste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de kosten. Wil je direct doorgaan? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Zonnemaire!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-zonnemaire-4316

Vloerverwarming laten leggen in Zonnemaire

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is een vloerverwarming aansluiten iets waar je veel geld kunt besparen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen zin in gedoe? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een expert. Met die beslissing ben je er zeker van dat de installatie zonder problemen zal werken. In het bijgaande stappenplan verhelderen we in 5 korte onderdelen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat de totale aantal m2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Mogelijkheden zijn de berging / schuur, keuken, gang, toilet, slaapkamer, badkamer. Tevens kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het soort installatie. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De meest gangbare systemen zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Voor sommige woningen is een infrarood installatie nog een alternatief.

 3. De huidige situatie

  Specificeer welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een nieuwe dekvloer of vloerbedekking zoals linoleum, laminaat, vinyl, tegels, parket, tapijt. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de actuele situatie is qua ondervloer. Bijvoorbeeld een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Deel je wensen wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of wellicht aan het einde van het jaar. Met deze details kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Zonnemaire op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Zoals adresgegevens, jouw e-mailadres en telefoonnummer. Via de computer of telefoon krijg je 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Schouwen-Duiveland en omliggende plaatsen. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van erkende vloerverwarming vakmannen omgeving Zonnemaire

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw ideale systeem komt tot stand door verschillende onderdelen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuw te bouwen huis of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook van invloed is: het type ondervloer de bouwtechnische staat van de ondervloer, verwarmingsbron en de hoogte van de investering. Hieronder delen we bruikbare informatie over de te overwegen installaties en hun kosten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze toepassing kan zeer interessant zijn. In situaties als het weinig mag kosten en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in maatwerk isolatieplaten en noppenplaten. Hierover komt direct de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste pluspunten zijn minder kans op barsten en scheuren en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Zonnemaire.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Bosch, ATAG, AWB, Remeha, Vaillant.

Natbouw-verwarming

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door de temperatuurwisseling moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit resulteert in een bestendige en sterke vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Therminon, Technea, WTH, Magnum, Warmup, Danfoss.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Zonnemaire

Het elektrische systeem werkt op basis van stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Stroomkabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen worden het meest toegepast. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische installaties zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Zonnemaire

In het geval van infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slangen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit betekent dat jouw vloer snel lekker warm is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Zonnemaire.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw woning op een voordelige manier verwarmen en koelen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Zonnemaire liggen rond de €1025,00 – €2300,00. Accurate kostenramingen zijn afhankelijk van veel factoren. Allereerst maakt het nogal uit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Alternatieve keuzemogelijkheden die de prijs bepalen: het soort installatie, de kamers die je wilt verwarmen, de legwijze en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende schema tonen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zonnemaire (update vrijdag, 14 juni 2024).

Totaal m2Kosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€715 – €725€770 – €785
20 – 25 m2€800 – €1325€1150 – €1575
45 – 50 m2€2200 – €2775€2550 – €3325
70 m2€3725 – €4350€4175 – €4700
80 m2 +€5225 – €5725€5550 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, draadmatten, wapening, verdeler, pompschakelaar, noppenplaten, tackerplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Zeeland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Natuursteen en tegels werken het meeste efficiënt. Let op: meerdere soorten hebben een te sterk isolerende werking. We hebben het dan over o.a. houten vloeren en tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen je graag afwerkvloer interessant is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hieronder bekijk je kort en bondig de kenmerken van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Adresgegevens van installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zonnemaire? In het schema hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Bruinisse, Noordgouwe en Sirjansland.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wil je liever extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Schouwen-Duiveland is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.schouwen-duiveland.nl). Voor verduurzaming energiebronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Zonnemaire?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €925 voor 10-15 m2 tot om en nabij de €6.500 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijs is afhankelijk van het soort systeem (elektrisch of watergedragen), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Met behulp van duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het precieze rendement is onderhevig aan het soort systeem, de vloerbedekking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een juist geïsoleerde ruimte kan je pas echt goed het verschil merken. Door te kiezen voor gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glasvoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zonnemaire, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat we steeds meer zien. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als voordeligste optie kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Bij deze aanpak ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de leidingen in aanbrengt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4316.

Plaats een reactie