Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Welsum vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Welsum? Dit is een populaire vorm van huisverwarming die in de vloer is ingebouwd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl lees je alles over de populaire soorten vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Welsum!

De voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-welsum-8196

Vloerverwarming laten leggen in Welsum

Wanneer je een beetje handig bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Ben je niet handig, of wil je het niet zelf doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een specialist. Zo weet je gegarandeerd dat alle leidingen juist worden gelegd. In het onderstaande stappenplan verduidelijken we stapsgewijs wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Beschrijf alle kamers van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en geef aan wat je wensen precies zijn. Selecteer bijvoorbeeld woonkamer, berging / schuur, badkamer, keuken, gang, toilet. Vaak geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over een soort verwarmingssysteem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende types zijn een watergedragen of een installatie op basis van elektriciteit. In diverse huizen is een systeem op basis van infraroodstraling ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit een basis dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. vinyl, laminaat, parket, linoleum, tapijt, PVC. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondervloer is. Het gaat vaak om beton, hout of steen.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Op die manier kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Welsum op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Deel persoonlijke informatie als het adres van de woning, jouw mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de mail ontvang jij offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Olst-Wijhe en omliggende plaatsen. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming specialisten omgeving Welsum

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw ideale systeem wordt bepaald door meerdere zaken: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook effect heeft op het advies is het soort ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, verwarmingsbron en de kostenindicatie. In de lijst hierna vertellen we meer details over de beschikbare keuzes en hun interessante aspecten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit model wordt steeds meer omarmd door aannemers. We zien het met name bij renovaties en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen plaatst men in speciale isolatieplaten & noppenplaten. Hierover kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De positieve effecten hiervan zijn een korte opwarmingstijd en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Welsum.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Remeha, Bosch, Vaillant, Nefit, AWB.

Natbouw-installatie

In de situaties bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit type verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (bijvoorbeeld wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, Warmup, Magnum, Therminon, e-Heat.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Welsum

Een elektrisch systeem is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn hiervan enkele voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische installaties worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is een goede opties voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Welsum

In het geval van infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. De verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De kokers bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je weinig warmteverlies hebt. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Welsum.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Welsum schommelen tussen de €1300,00 tot €2325,00. Accurate kostenramingen zijn natuurlijk afhankelijk van meerdere aspecten. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Variabele keuzemogelijkheden die invloed hebben op de prijs zijn: het type verwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en wat je op de afwerkvloer legt. In de lijst hierna vind je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Welsum (update dinsdag, 23 juli 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€695 – €720€750 – €800
20 m2€800 – €1325€975 – €1450
45 m2€2325 – €2775€2700 – €3375
65 – 70 m2€3850 – €4350€4000 – €4825
80 m2 +€5100 – €5675€5675 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, verdeler, draadmatten, thermostaat, pompschakelaar, wapening, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Overijssel).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Eigenlijk is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Beton, gietvloeren en stenen tegels geven de beste prestaties. Let op: meerdere vloertypes bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit gaat om o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Win informatie in bij een vakbedrijf of vloerenverkoper. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Onderstaand vind je kort en bondig praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven zoeken

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Welsum? Op deze pagina check je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Soms kunnen zij jou verder adviseren en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Vorchten, Marle en Wapenveld.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- & bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Olst-Wijhe krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.olst-wijhe.nl). Voor verduurzaming energiebronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Welsum?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.475 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zeker €6.200 voor grotere klussen van 100 m2. De prijs is afhankelijk van het soort systeem (traditioneel vs. elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het exacte rendement hangt af van het geselecteerde product, de vloerbedekking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een grondig geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Middels (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Welsum, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen zien we steeds meer. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als snelste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. In de praktijk krijg je wel te maken met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze methode zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8196.

Plaats een reactie