Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Bruinisse vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Bruinisse? Dit is een vorm van centrale verwarming die in de vloer is gelegd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze website verstrekken we uitgebreide informatie over de diverse typen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij direct besparen? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Bruinisse!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-bruinisse-4311

Vloerverwarming laten leggen in Bruinisse

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je geen technische kennis, of heb je geen tijd? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een deskundige. Door die keuze mag je erop vertrouwen dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan hieronder adviseren we kort maar krachtig welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Vul het aantal m2 oppervlakte in en geef aan wat je wensen precies zijn. Mogelijkheden zijn de badkamer, slaapkamer, berging / schuur, toilet, gang, keuken. Ook kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Geef je voorkeur door voor het soort systeem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De meest gangbare keuzes zijn een systeem op basis van water of een verwarming op basis van stroom. In woning met weinig oppervlakte kan een infrarood systeem zeker ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vul in wat er nu op de vloer ligt. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een nieuwe dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tapijt, laminaat, vinyl, linoleum, tegels, PVC. Tevens is het van belang te delen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Opties zijn o.a. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Bespreek in welke week je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Hiermee kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Bruinisse eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. In de basis gaat het om adresgegevens, jouw mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via mail of per post krijg je kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Schouwen-Duiveland en de omliggende gemeente. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van ervaren vloerverwarming installateurs regio Bruinisse

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Jouw ideale systeem is onderhevig aan diverse aspecten: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook van invloed is: de toegepaste ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de hoogte van de investering. In de lijst hierna delen we meer uitleg over de meest gekozen soorten en hun kosten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie kan zeer interessant zijn. Met name bij verbouwingen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in voorgevormde noppenplaten & isolatieplaten. Hier kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Alles bij elkaar geeft dit een kleinere opbouwhoogte en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Bruinisse.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Remeha, ATAG, Bosch, AWB, Vaillant.

Natbouw vloeren verwarmen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit biedt een bestendige en sterke vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Therminon, Warmup, Technea, WTH, Danfoss, Magnum.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Bruinisse

Een elektrisch systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Vloerverwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische modellen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming in Bruinisse

Als je het systeem laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De leidingen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Bruinisse.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw woning op een slimme manier verwarmen en koelen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Bruinisse liggen tussen de €1050,00 tot €2300,00. De precieze kosten worden gecalculeerd op basis van veel zaken. Allereerst wordt de prijs bepaald door of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Relevante aspecten die de prijs bepalen: het type vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, de legwijze en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende schema bieden we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Bruinisse (update zondag, 16 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €725€775 – €805
20 m2€875 – €1225€1000 – €1475
45 – 50 m2€2350 – €2750€2650 – €3250
60 – 70 m2€3725 – €4500€4000 – €4700
85 – 90 m2€5200 – €5725€5700 – €6250
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, tackerplaten, noppenplaten, wapening, pompschakelaar, thermostaat, draadmatten en vergoeding voor de arbeid (provincie Zeeland).

De beste soorten vloerbedekking

Tegenwoordig is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Beton, gietvloeren en stenen tegels vormen de beste combinatie. Disclaimer: enkele vloeren zijn minder handig om te kiezen. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of parket. Je kunt dit ook navragen bij een professional of winkel. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Onderstaand tref je samengevat aanvullende info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven uit de regio

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Bruinisse? Hieronder vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Oosterland, Dreischor en Ouwerkerk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Schouwen-Duiveland is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.schouwen-duiveland.nl). Voor duurzame energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Bruinisse?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €900 voor 10-15 m2 tot wel €5.950 voor 100 m2. Het definitieve tarief hangt sterk af van het gewenste systeem (elektrisch of traditioneel), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 16 jaar. Het uiteindelijke rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde model, de afwerkvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een goed geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Door het toepassen van dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Bruinisse, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is geen probleem. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als makkelijkste optie kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Het gevolg is wel dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een tweede manier is infrezen. Hierbij ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4310, 4311.

Plaats een reactie