Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Scharendijke vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Scharendijke? Vloerverwarming betreft een comfortabel verwarmingssysteem die direct onder de vloer ligt. Je energierekening daalt, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via onze experts ontdek je bruikbare informatie over de meest toegepaste typen vloerverwarming en de kosten. Wil je op korte termijn actie? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Scharendijke!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-scharendijke-4322

Vloerverwarming laten leggen in Scharendijke

Als je een ervaren klusser bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een hele mooie klus. Is dit allemaal nieuw, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. Zo is er geen twijfel of de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan hieronder specificeren in vijf stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Omschrijf jouw woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Denk aan badkamer, gang, keuken, berging / schuur, woonkamer, toilet. Wanneer omhanden is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De bekendste installaties zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In diverse huizen is een infrarood oplossing absoluut het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Verduidelijk wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om enkel een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tegels, laminaat, PVC, vinyl, parket, linoleum. Tevens is het van belang te delen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Bijvoorbeeld beton, hout of steen.

 4. Plannen in de agenda

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Daardoor kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Scharendijke zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Het gaat om het adres van de woning, e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via internet (mail) bieden wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Schouwen-Duiveland en de nabije omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van erkende vloerverwarming vakmannen nabij Scharendijke

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt heeft te maken met velerlei variabelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het een verbouwing van een oud huis? De keuze wordt ook beïnvloed door het soort ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de maximale kosten. In de lijst hierna lees je meer info over de veel gebruikte modellen en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze theorie wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. We zien het met name als er op de kosten moeten worden gelet en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in speciale isolatieplaten of noppenplaten. Hier kan je de afwerkvloer toepassen. Pluspunten daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Scharendijke.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Bosch, ATAG, Intergas, Nefit, Vaillant.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen zal de vloer uitzetten en krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Technea, e-Heat, Danfoss, Warmup, WTH, Magnum.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Scharendijke

Het elektrische systeem werkt 100% op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, vloerverwarmingsmatten en een speciaal folie systeem zijn het overwegen waard. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische voorzieningen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Scharendijke

In het geval van infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Nieuwe verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je weinig warmteverlies hebt. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Scharendijke.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw kamer op een voordelige verwarmen opstoken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Scharendijke schommelen tussen de €1175,00 – €1825,00. Goede prijsindicaties worden gecalculeerd op basis van meerdere aspecten. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Overige keuzes die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarming, het woonoppervlak, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort afwerkvloer. In onderstaande weergave krijg je inzicht in de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Scharendijke (update zondag, 16 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Kosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€700 – €735€750 – €805
25 m2€900 – €1300€1100 – €1450
45 – 50 m2€2200 – €2850€2500 – €3375
60 m2€3725 – €4350€4000 – €4900
85 – 90 m2€5250 – €5650€5575 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, pompschakelaar, tackerplaten, verdeler, draadmatten, thermostaat, wapening en arbeid (provincie Zeeland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Tegenwoordig werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels en steen zijn het best te combineren. Advies: sommige constructies zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We hebben het dan over o.a. massief houten vloeren of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Hierna bieden we kort en bondig de eigenschappen van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Scharendijke? Onderstaand delen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Brouwershaven, Ellemeet en Nieuwerkerk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- & bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wil je liever extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Schouwen-Duiveland is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.schouwen-duiveland.nl). Voor vergroenings energiebronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Scharendijke?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.050 voor 10 tot 20 m2 tot zeker €6.100 voor een grote ruimte van 100 m2. Het definitieve tarief kom tot stand door de geselecteerde installatie (traditioneel vs. elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement is onderhevig aan de gekozen installatie, de vloerbedekking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een optimaal geïsoleerde woning zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Scharendijke, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een goede keuze. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als eerste optie kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Een minpunt van deze aanpak is een vloer die wat omhoog komt. De duurdere optie is infrezen. In die situatie ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen in komen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4322.

Plaats een reactie