Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hellendoorn vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Hellendoorn? Vloerverwarming betreft een zeer zuinig verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je bespaart flink op de energierekening, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via onze experts ontdek je nuttige informatie over de veel gekozen vloerverwarming categorieën en het kostenplaatje. Wil je direct aan de slag? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Hellendoorn!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-hellendoorn-7442

Vloerverwarming laten leggen in Hellendoorn

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is de installatie van vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je twee linker handen, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een installateur. Met een professional mag je erop vertrouwen dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In ons complete stappenplan delen we in 5 korte onderdelen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Inzicht in je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Vul het aantal m2 oppervlakte in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Geschikt zijn de toilet, berging / schuur, woonkamer, gang, slaapkamer, keuken. Wanneer omhanden kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Maak een keuze voor het type systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veel toegepaste installaties zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit. In veel situaties zijn infrarood matten onder de vloer zeker ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Specificeer welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om de oorspronkelijke dekvloer of vloerbedekking zoals vinyl, parket, tegels, tapijt, linoleum, laminaat. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dit een zandcementvloer of hout.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef door op welk moment de verbouwing gerealiseerd moet worden. Misschien moet het met spoed of nader te bepalen. Aan de hand van deze gegevens kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Hellendoorn zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Voer de gevraagde gegevens in. Er wordt gevraagd naar de locatie van je huis, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Via de computer of telefoon krijg jij gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Hellendoorn en de omliggende gemeente. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van erkende vloerverwarming vakmannen omgeving Hellendoorn

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze heeft te maken met hoe je jouw woning wilt verwarmen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? De keuze wordt ook beïnvloed door de toegepaste ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de verwachte kostprijs. In het onderstaande blok tref je meer uitleg over de meest gekozen soorten en hun toepassingen.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze werkwijze wordt steeds meer omarmd door aannemers. Vooral als er op de kosten moeten worden gelet en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op speciale noppenplaten en isolatieplaten. Hier kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De gevolgen daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Hellendoorn.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Remeha, ATAG, Bosch, Vaillant, Intergas.

Vloerverwarming nat systeem

Als je kiest voor natbouw, dan worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden zal de vloer uitzetten en krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit zorgt voor extra stevigheid en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Technea, e-Heat, Magnum, WTH, Warmup, Danfoss.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Hellendoorn

De elektrische variant is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele populaire mogelijkheden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische voorzieningen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in ruimtes die je niet veel gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Hellendoorn

Als je gaat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De kokers liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd relatief kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Hellendoorn.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw huis op een voordelige manier op temperatuur brengen

Comfort, gemak en geld besparen?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Hellendoorn kost globaal gezien tussen de €1200,00 tot €2325,00. De uiteindelijke kosten hangen af van velerlei onderdelen. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Noemenswaardige keuzemogelijkheden die de tarieven beïnvloeden: het soort installatie, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort afwerkvloer. In onderstaande weergave tref je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hellendoorn (update zondag, 16 juni 2024).

Grootte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €745€755 – €795
25 m2€925 – €1200€975 – €1650
40 – 45 m2€2250 – €2800€2650 – €3325
70 m2€3850 – €4450€4000 – €4875
80 – 85 m2€5125 – €5675€5700 – €6450
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, tackerplaten, pompschakelaar, noppenplaten, draadmatten, verdeler, thermostaat en uurloon (provincie Overijssel).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Sinds enkele jaren werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn het best te combineren. Tip: diverse afwerkvloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We spreken daarvan bij o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Win informatie in bij een specialist of vloerenwinkel. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het schema hierna tref je overzichtelijk praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Vind installatiebedrijven in de regio

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hellendoorn? In het schema hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Apeldoorn, Voorst en Rijssen-Holten.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- & bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Hellendoorn bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.hellendoorn.nl). Voor hernieuwbare energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Hellendoorn?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.500 voor 10 tot 20 m2 tot om en nabij de €6.250 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs hangt sterk af van het geselecteerde systeem (elektrisch of warm water systeem), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 16 jaar. Het precieze rendement is onderhevig aan het gewenste product, de afwerking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een juist geïsoleerde ruimte zal het rendement effect snel naar voren komen. Middels gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hellendoorn, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat steeds vaker gebeurt. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als voordeligste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de huidige dekvloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een vloer die wat omhoog komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In die situatie ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7443, 7447.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie