Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Tubbergen vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Tubbergen? Dit is een watergedragen of elektrisch systeem dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit portaal ontdek je praktische informatie over de beschikbare keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij snel van start? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Tubbergen!

De voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-tubbergen-7651

Vloerverwarming laten leggen in Tubbergen

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren iets waar je veel geld kunt besparen. Ben je niet handig, of komt het gewoon even niet uit? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een specialist. Met die beslissing heb je garantie dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan hieronder vertellen we je stapsgewijs waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de badkamer, berging / schuur, gang, slaapkamer, keuken, woonkamer. Optioneel kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Maak een keuze voor het type installatie. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Vaak gekozen keuzes zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In kleinere huisjes kan een infrarood systeem ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vul in wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Je kunt kiezen uit een oude dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tegels, vinyl, linoleum, tapijt, parket, laminaat. Het is ook goed om te vertellen wat voor type ondervloer toegepast is. Het gaat vaak om een zandcementvloer of hout.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Deel je wensen wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Misschien moet het met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Op die manier kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Tubbergen eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vul jouw gegevens in. In de basis gaat het om adresgegevens, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de computer of telefoon ontvang je een prijsopgave van erkende vloerverwarming bedrijven in Tubbergen en de omliggende gemeente. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van de beste vloerverwarming experts nabij Tubbergen

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat aansluit bij jouw situatie heeft te maken met diverse aspecten: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Waar je ook rekening mee moet houden: het soort ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het volgende schema tref je meer info over de beschikbare keuzes en hun voordelen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze werkwijze wint aan terrein in Nederland. Met name bij renovatiewerkzaamheden en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in isolerende isolatieplaten & noppenplaten. Hier wordt meteen de vloer gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een gunstige opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Tubbergen.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Nefit, Intergas, Remeha, AWB, Vaillant.

Natbouwsysteem

Bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Zo’n verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit zorgt voor een meer solide vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Technea, WTH, Therminon, Danfoss, e-Heat, Warmup0Tubbergen

  Een volledig elektrisch product is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Losse kabels, vloerverwarmingsmatten en een kunststof folie zijn enkele bekende voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. We raden het aan voor kamers die minder gebruikt worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

  • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
  • Eventueel zelf te leggen.
  • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Tubbergen

Bij infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Unieke verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Tubbergen.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke wijze warm houden

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Tubbergen liggen rond de €1100,00 – €1950,00. De geldende tarieven worden berekend a.d.h.v. allerlei werkzaamheden. Ten eerste worden de tarieven beïnvloed door het feit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Relevante aspecten die invloed hebben op de prijs zijn: het soort verwarmingssysteem, de oppervlakte, de legwijze en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende blok kan je aan de slag met de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Tubbergen (update maandag, 20 mei 2024).

Totaal m2Tarieven bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €745€750 – €800
25 m2€800 – €1250€1000 – €1450
50 m2€2325 – €2775€2550 – €3325
70 m2€3825 – €4450€4100 – €4825
90 m2 +€5150 – €5775€5575 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, pompschakelaar, noppenplaten, thermostaat, draadmatten, verdeler, tackerplaten en uurloon (provincie Overijssel).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Vandaag de dag kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton geven de beste prestaties. Advies: bepaalde types geven minder goede prestaties. We spreken daarvan bij o.a. houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het volgende blok bieden we in het kort de eigenschappen van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Tubbergen? In de tabel hieronder check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Indien beschikbaar kunnen zij jou op weg helpen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Almelo, Borne en Twenterand.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Tubbergen heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.tubbergen.nl). Voor groene installaties zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is wel ISDE subsidie beschikbaar. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Tubbergen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.100 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot wel €5.300 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het tarief wordt beïnvloed door de geselecteerde installatie (watergedragen of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement wordt bepaald door het type model, de afwerklaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Door te kiezen voor gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Tubbergen, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is absoluut mogelijk. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Allereerst kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de huidige dekvloer. Dit zorgt wel voor een vloer die wat omhoog komt. De tweede optie is infrezen. In dat geval maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7650, 7651.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie