Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Raalte vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Raalte? Dit is een comfortabel verwarmingssysteem dat onder de vloer aangebracht wordt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook beter voor het milieu. Je hebt geen last meer van koude voeten! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via onze experts vertellen we je uitgebreide informatie over de diverse vloerverwarming categorieën en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij direct besparen? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Raalte!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-raalte-8101

Vloerverwarming laten leggen in Raalte

Als je zelf veel klust dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Ben je niet handig, of bespaar je liever wat tijd en stress? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een deskundige. Daardoor is er geen twijfel of de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is specificeren stapsgewijs welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Specificeer het aantal vierkante meters en geef aan wat je wensen precies zijn. Kies voor bijvoorbeeld de gang, toilet, woonkamer, badkamer, berging / schuur, keuken. In veel gevallen kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor het type installatie. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Gangbare modellen zijn een warm-water systeem of een volledig elektrische installatie. In sommige gevallen is een systeem op basis van infraroodstraling ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef door wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld een cement dekvloer of vloerbedekking zoals laminaat, tegels, linoleum, vinyl, parket, PVC. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondervloer is. Bijvoorbeeld een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef door op welk moment je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Daardoor kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Raalte op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vraag de benodigde gegevens in. Verstrek actuele details als het adres van de woning, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Per mail delen wij een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Raalte en de regio daarbuiten. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van goede vloerverwarming installateurs regio Raalte

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. De uiteindelijke keuze wordt bepaald door meerdere zaken: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Wat ook effect heeft op het advies is het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In onderstaande opsomming bieden we informatie over de veel gebruikte modellen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze werkwijze zien we steeds meer terug in de woningbouw. Met name bij renovatieprojecten en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in op maat gemaakte isolatieplaten en noppenplaten. Hier kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Alles bij elkaar geeft dit een gunstige opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Raalte.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, Intergas, Remeha, AWB, Bosch.

Natbouw-systemen

In de situaties bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Deze categorie verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit biedt meer stabiliteit en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Therminon, Warmup, Technea, WTH, Magnum, Danfoss.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Raalte

Een volledig elektrisch product werkt op basis van stroom. Er zijn verschillende soorten. Vloerverwarmingskabels, een slim mattensysteem en het elektrische foliesysteem zijn enkele bekende voorbeelden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is een goede opties voor kamers die minder gebruikt worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Raalte

Bij infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Alle verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De pijpen liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Raalte.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw appartement op een voordelige verwarmen opstoken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Raalte komen uit tussen de €1025,00 tot €2275,00. Goede prijsindicaties worden berekend a.d.h.v. verschillende factoren. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Belangrijke onderdelen die de totaalprijs bepalen: het type vloerverwarming, de grootte van de ruimte, de manier van leggen en het soort afwerkvloer. In de volgende tabel krijg je inzicht in de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Raalte (update donderdag, 13 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €740€760 – €780
20 – 25 m2€800 – €1300€975 – €1475
40 – 45 m2€2225 – €2775€2525 – €3275
60 – 65 m2€3725 – €4375€4175 – €4700
80 – 85 m2€5150 – €5800€5600 – €6450
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, pompschakelaar, verdeler, wapening, noppenplaten, thermostaaten arbeid en BTW (provincie Overijssel).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Belangrijk: bepaalde vloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Je kunt dan denken aan tapijt of parket. Laat je vooraf informeren door een specialist of plaatselijke leverancier. Zij vertellen dan wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de opsomming hieronder verstrekken we in het kort praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Vind een installatiebedrijf

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Raalte? In het onderstaande overzicht tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Indien beschikbaar kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Nunspeet, Elburg en Olst-Wijhe.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Raalte kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.raalte.nl). Voor duurzame energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je kamers gaat verwarmen kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Middels de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Raalte?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €800 voor 15 m2 tot zo’n €5.550 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het tarief wordt bepaald door het type installatie (warm water systeem of met stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement heeft te maken met het type installatie, de afwerklaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een professioneel geïsoleerd pand kan je pas echt goed het verschil merken. Door het toepassen van gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Raalte, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat we steeds meer zien. Je hebt twee mogelijkheden. Als makkelijkste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de vloer die je al hebt liggen. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen in komen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8100, 8101, 8102, 8103.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie