Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Borne vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Borne? Vloerverwarming betreft een populaire manier van verwarmen die jouw vloer opwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op dit portaal lees je handige informatie over de huidige typen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij meteen beginnen? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Borne!

De voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-borne-7622

Vloerverwarming laten leggen in Borne

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een expert. Met die beslissing weet je gegarandeerd dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan hieronder verhelderen we stapsgewijs waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een installateur.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Kies voor bijvoorbeeld de keuken, slaapkamer, toilet, woonkamer, berging / schuur, badkamer. Ook kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Kies het soort installatie. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Populaire types zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In kleinere huisjes is een systeem op basis van infraroodstraling ook een optie.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Verduidelijk op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit een standaard dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, tegels, linoleum, tapijt, vinyl, parket. Het is ook goed om te vertellen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dit een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Verbouwperiode

  Deel je wensen wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of binnen 3 maanden. Hiermee kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Borne eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Zoals de locatie van je huis, e-mail en jouw vaste/mobiele nummer. Middels een email of brief bieden wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Borne en omliggende plaatsen. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van erkende vloerverwarming vakmannen nabij Borne

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze komt tot stand door hoe je jouw woning wilt verwarmen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het type ondervloer hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het volgende schema vind je meer uitleg over de veel gebruikte modellen en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit model wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dat is vooral zo bij renovatie klussen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in isolerende noppenplaten en isolatieplaten. Hier kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Belangrijke eigenschappen zijn minder kans op barsten en scheuren en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Borne.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, Nefit, Intergas, Vaillant, AWB.

Natbouw-installatie

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit segment verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een stabielere ondervloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Technea, Therminon, Magnum, Warmup, e-Heat, Danfoss.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Borne

Een volledig elektrisch product wordt volledig door stroom gedreven. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale voorgeïnstalleerde matten en een speciaal folie systeem zijn hiervan enkele voorbeelden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische voorzieningen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We zien het vaak terug in kamers waar niet in geleefd wordt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Borne

In het geval van infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De kokers liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd erg kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Borne.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw huis op een milieuvriendelijke manier verwarmen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Borne variëren tussen de €950,00 tot €2250,00. De geldende tarieven worden berekend a.d.h.v. allemaal aspecten. Aanvankelijk zijn er grote prijsverschillen of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Alternatieve keuzes die de prijzen bepalen: het soort installatie, de oppervlakte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort afwerkvloer. In de volgende weergave verstrekken we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Borne (update woensdag, 22 mei 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €725€755 – €805
20 – 25 m2€875 – €1225€1100 – €1550
50 m2€2275 – €2750€2650 – €3350
60 – 65 m2€3700 – €4375€4150 – €4750
80 – 85 m2€5250 – €5650€5700 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, verdeler, wapening, noppenplaten, tackerplaten, pompschakelaar, draadmatten en vergoeding voor de arbeid (provincie Overijssel).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Vandaag de dag kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het beste samen. Belangrijk: sommige soorten zijn minder handig om te kiezen. Denk dan bijvoorbeeld aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Win informatie in bij een vakkundige installateur of vloerenverkoper. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer past bij jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Onderstaand vind je overzichtelijk de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven zoeken

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Borne? In het gedeelte hieronder check je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Losser, Dinkelland en Wierden.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Borne kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.borne.nl). Voor vergroenings installaties zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Borne?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.225 voor 10 m2 tot wel €6.350 voor 100 m2. Het tarief hangt sterk af van de geselecteerde installatie (elektrisch of met warm water), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe beter de warmteoverdracht is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Met behulp van duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is afhankelijk van het type model, de afwerkvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een optimaal geïsoleerde woning werkt het systeem een stuk effectiever. Door het toepassen van (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Borne, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een goede keuze. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als handigste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. In de praktijk krijg je wel te maken met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De tweede optie is infrezen. Bij deze aanpak worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7620, 7621, 7622, 7623.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie