Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Elsloo vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Elsloo? Het gaat om een populaire manier van verwarmen dat onder de vloer aangebracht wordt. Je energierekening daalt, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op dit platform verstrekken we handige informatie over de verschillende keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Elsloo!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-elsloo-8424

Vloerverwarming laten leggen in Elsloo

Als je zelf veel klust dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je twee linker handen, of bespaar je liever wat tijd en stress? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een betrouwbare vakman. Zodoende weet je gegarandeerd dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte vertellen we je kort maar krachtig waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Beschrijf je huis

  Omschrijf het type woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel om welke ruimtes het gaat. Zoals de berging / schuur, gang, slaapkamer, woonkamer, badkamer, keuken. Indien aanwezig kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het type systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De meest bekende installaties zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit. Voor sommige woningen kan een infrarood systeem ook een optie.

 3. De huidige situatie

  Specificeer wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld een standaard dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tegels, tapijt, PVC, parket, laminaat, vinyl. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de huidige staat van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of tussen 3 – 6 maanden. Daardoor kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Elsloo zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Het gaat om postcode, straatnaam en huisnummer, mailadres en jouw 06-nummer. Per mail bieden wij kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Ooststellingwerf en de nabije omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van gespecialiseerde vloerverwarming vakmannen omgeving Elsloo

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie hangt af van allerlei thema’s: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuw te bouwen huis of gaat het om een renovatieproject? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagkracht van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en je beschikbare budget. In het volgende schema vind je aanvullende uitleg over de meest gekozen soorten en hun pluspunten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze werkwijze wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatiewerkzaamheden en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden gelegd in slimme isolatieplaten of noppenplaten. Op deze platen kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De belangrijkste voordelen zijn een kleinere opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Elsloo.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, Bosch, AWB, Remeha, Vaillant.

Natbouw-systemen

Bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een sterke en stabiele vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Magnum, Danfoss, e-Heat, Therminon, WTH, Warmup.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Elsloo

Het elektrische systeem heeft stroom als warmtebron. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Het infrezen van verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische systemen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers waar niet in geleefd wordt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Elsloo

Bij infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De buizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd niet lang is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Elsloo.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke manier op temperatuur brengen

Comfort, gemak en geld besparen?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Elsloo komen uit tussen de €1150,00 – €1900,00. Accurate kostenramingen worden gecalculeerd op basis van diverse aspecten. Zo zijn er grote prijsverschillen of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Alternatieve onderdelen die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort dekvloer. In de lijst hierna kan je aan de slag met de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Elsloo (update maandag, 22 juli 2024).

Grootte (m2)Tarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €730€775 – €785
25 m2€925 – €1275€1100 – €1650
45 – 50 m2€2200 – €2900€2650 – €3225
60 – 70 m2€3850 – €4400€4200 – €4900
85 – 90 m2€5225 – €5750€5675 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, verdeler, pompschakelaar, wapening, tackerplaten, thermostaat, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Drenthe).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Hedendaags is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Natuursteen en tegels vormen de beste combinatie. Advies: meerdere constructies hebben een te sterk isolerende werking. Het gaat bijvoorbeeld om massief houten vloeren of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of een regionaal verkooppunt. Zij weten exact welke afwerkvloer geschikt is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het blok hierna bieden we een toelichting / de eigenschappen van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Adresgegevens van installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Elsloo? Onderstaand check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Nijeberkoop, Langedijke en Oldeberkoop.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Ooststellingwerf ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.ooststellingwerf.nl). Voor duurzame oplossingen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken is wel ISDE subsidie beschikbaar. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Middels de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Elsloo?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €750 voor 15 m2 tot zeker €5.950 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het geselecteerde systeem (watergedragen of op basis van stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe beter de warmteoverdracht is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het persoonlijke rendement is mede afhankelijk van de gekozen installatie, de toplaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In perfect geïsoleerde kamers zal het rendement effect snel naar voren komen. Mede door dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Elsloo, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een optie. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als goedkoopste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waarin de leidingen komen te liggen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8424.

Plaats een reactie