Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Staphorst vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Staphorst? Vloerverwarming is een slim verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt gelegd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op deze pagina lees je handige informatie over de meest toegepaste vloerverwarming categorieën en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij snel van start? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Staphorst!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-staphorst-7951

Vloerverwarming laten leggen in Staphorst

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is de installatie van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Is dit allemaal nieuw, of wil je het professioneel laten doen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een specialist. Op die manier heb je de zekerheid dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het bijgaande stappenplan specificeren in vijf stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld slaapkamer, keuken, gang, badkamer, berging / schuur, toilet. In veel gevallen kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel gekozen keuzes zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Doorgaans is een toepassing met infrarood zeker ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Verduidelijk wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld een cement dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals parket, tegels, tapijt, PVC, linoleum, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zodoende kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Staphorst eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Zoals postcode en huisnummer, e-mail en jouw vaste/mobiele nummer. Op jouw mail krijg jij offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Staphorst en de omliggende regio. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van ervaren vloerverwarming specialisten omgeving Staphorst

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past hangt af van een aantal factoren: Hoe groot en hoe oud is het huis? Gaat het om nieuwbouw of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat ook effect heeft op het advies is of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagkracht van de ondervloer, de mate van isolatie en de bouw-begroting (prijs). In de lijst hierna delen we informatie over de beschikbare keuzes en hun interessante aspecten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze toepassing wint aan terrein in Nederland. Dit zien we met name terug bij renovatiewerkzaamheden en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in aangepaste isolatieplaten & noppenplaten. Daarbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn minder kans op barsten en scheuren en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Staphorst.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant, ATAG.

Natbouw-systemen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door de temperatuurwisseling is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op extra stevigheid en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Warmup, Magnum, e-Heat, Technea, Therminon, Danfoss0Staphorst

  Een elektrisch model werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een kunststof folie zijn enkele populaire mogelijkheden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

  • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
  • Erg makkelijk te plaatsen.
  • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Staphorst

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Staphorst.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke wijze op temperatuur brengen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Staphorst variëren tussen de €1250,00 tot €1925,00. De definitieve prijzen zijn afhankelijk van verschillende zaken. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Variabele keuzemogelijkheden die de tarieven beïnvloeden: het soort vloerverwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, hoe het gelegd wordt en de uiteindelijke vloerbedekking. In de lijst hierna krijg je inzicht in de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Staphorst (update dinsdag, 23 juli 2024).

Ruimte (m2)Onkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€705 – €720€760 – €795
20 – 25 m2€825 – €1200€1075 – €1550
40 m2€2300 – €2750€2625 – €3300
60 m2€3850 – €4475€4150 – €4750
90 m2 +€5200 – €5675€5650 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, wapening, noppenplaten, draadmatten, pompschakelaar, verdeler, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Overijssel).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren vormen de beste combinatie. Disclaimer: meerdere constructies geven minder goede prestaties. We hebben het dan over o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Het is slim om informatie in te winnen bij een professional of showroom. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer past bij jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de opsomming hieronder delen we samengevat de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Staphorst? Hieronder vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Hoogeveen, De Wolden en Westerveld.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Staphorst krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.staphorst.nl). Voor energiebesparende maatregelen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Staphorst?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.050 voor 10-15 m2 oplopend tot €5.700 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie wordt bepaald door het type product (warm water systeem of met stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Dankzij duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot maximaal 15 jaar. Het precieze rendement is onderhevig aan de gewenste installatie, de vloerbedekking maar ook de leeftijd van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning kan je pas echt goed het verschil merken. Middels vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Staphorst, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is zeker haalbaar. Je hebt twee mogelijkheden. Om te beginnen kan je vloerverwarming leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Let op: dit kan zorgen voor een stukje extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Hierbij zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7950, 7951, 7954.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie