Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hof van Twente vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Hof van Twente? Vloerverwarming wil zeggen een zuinige manier van verwarmen die direct onder de vloer ligt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via onze experts bekijk je handige informatie over de veel gekozen vloerverwarming categorieën en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct doorgaan? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Hof van Twente!

De voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-hof-van-twente-7471

Vloerverwarming laten leggen in Hof van Twente

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een leuke bezigheid. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een specialist. Door die keuze weet je zeker dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In ons complete stappenplan omlijnen we stap-voor-stap wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat de totale aantal m2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de slaapkamer, woonkamer, keuken, berging / schuur, badkamer, toilet. Wanneer omhanden geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over het soort systeem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel gekozen installaties zijn een warm-water installatie of een op elektriciteit werkend systeem. In diverse huizen is een infrarood installatie ook het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vertel welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om alleen een dekvloer of vloerafwerking als tegels, parket, tapijt, laminaat, vinyl, linoleum. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dat een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef door op welk moment je graag wilt dat de installateur komt. Bijvoorbeeld met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zodoende kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Hof van Twente op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Het gaat om postcode, straatnaam en huisnummer, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de computer of telefoon krijg jij kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Hof van Twente en de omliggende regio. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van goede vloerverwarming installatiebedrijven regio Hof van Twente

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat aansluit bij jouw situatie wordt bepaald door velerlei variabelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere factoren zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, in hoeverre de woning geïsoleerd is en budget. Hieronder check je informatie over de meest gekozen soorten en hun toepassingen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze toepassing wordt steeds populairder. Dit zien we met name terug als er op de kosten moeten worden gelet en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in losse isolatieplaten of noppenplaten. Daarop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De gevolgen daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Hof van Twente.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Relatief snel te leggen.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Remeha, ATAG, Bosch, Nefit, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming installeren

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Zo’n verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Het effect daarvan is extra stevigheid en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Magnum, Warmup, Therminon, Technea, WTH, Danfoss.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Hof van Twente

De elektrische variant werkt 100% op stroom. Er zijn verschillende soorten. Stroomkabels, een slim mattensysteem en vloerverwarmingsfolie zijn enkele bekende voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Laat vloerverwarming infrezen in Hof van Twente

Als je gaat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Dunne verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De kokers zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Hof van Twente.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw plek op een duurzame manier warm maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Hof van Twente liggen op gemiddeld €950,00 – €2000,00. De geldende tarieven worden berekend a.d.h.v. velerlei facetten. Aanvankelijk is het doorslaggevend of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Variabele keuzes die prijsbepalend zijn: het type verwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, de manier van leggen en het soort dekvloer. In de volgende tabel tonen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hof van Twente (update maandag, 20 mei 2024).

OppervlaktePrijzen bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €745€765 – €780
25 m2€875 – €1325€975 – €1625
50 m2€2275 – €2775€2675 – €3350
65 – 70 m2€3775 – €4450€4050 – €4725
80 m2 +€5200 – €5750€5725 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, draadmatten, wapening, noppenplaten, pompschakelaar, verdeler, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Overijssel).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Eigenlijk kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels geven de beste prestaties. Notitie: meerdere soorten zijn minder handig om te kiezen. Je kunt dan denken aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of vloerenwinkel. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Onderstaand delen we een toelichting / praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hof van Twente? In het gedeelte hieronder bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Deventer, Hellendoorn en Haaksbergen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- & hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Hof van Twente bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.hofvantwente.nl). Voor hernieuwbare energiesystemen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Hof van Twente?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.400 voor 10-15 m2 tot om en nabij de €6.550 voor een grote ruimte van 100 m2. De uiteindelijke prijs hangt sterk af van het geselecteerde systeem (warm water systeem of met stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement is afhankelijk van het geselecteerde systeem, de vloerbedekking maar ook de leeftijd van de woning. In ideaal geïsoleerde panden komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door te kiezen voor vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glasheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hof van Twente, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen zien we steeds meer. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als handigste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Daarbij worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7470, 7471, 7472.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie