Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Bingelrade vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Bingelrade? Vloerverwarming is een zuinige manier van verwarmen die de vloer met warm water verwarmt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via onze experts lees je bruikbare informatie over de bekendste vloerverwarming categorieën en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Heb je interesse? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Bingelrade!

De voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-bingelrade-6456

Vloerverwarming laten leggen in Bingelrade

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren niet al te moeilijk. Ben je niet handig, of bespaar je liever wat tijd en stress? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. In die situatie mag je erop vertrouwen dat het totale systeem goed wordt getest. In het onderstaande stappenplan omlijnen we stap-voor-stap wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen middels een installateur.

 1. Omschrijf type woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan keuken, berging / schuur, woonkamer, gang, badkamer, toilet. Ook kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De meest bekende keuzes zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit. In diverse huizen is een infrarood oplossing ook een optie.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Bijvoorbeeld de oorspronkelijke dekvloer of vloerafwerking als linoleum, tegels, laminaat, vinyl, tapijt, parket. Installateurs willen ook graag weten wat de actuele situatie is qua ondervloer. Zoals beton, hout of steen.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Daardoor kunnen de installatiebedrijven in Bingelrade op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Zoals de locatie van je huis, jouw mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via mail of per post sturen wij een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Beekdaelen en omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van erkende vloerverwarming installatiebedrijven regio Bingelrade

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem wordt bepaald door allerlei thema’s: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of een renovatieklus? Verder wordt er gekeken naar het type ondervloer de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de mate van isolatie en de kostenindicatie. In de lijst hierna check je meer over de meest populaire soorten en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze toepassing wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatie klussen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in speciale isolatieplaten & noppenplaten. Op dit systeem wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn een eenvoudige installatie en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Bingelrade.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, ATAG, Bosch, Nefit, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een bestendige en sterke vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Warmup, Technea, Therminon, Magnum, e-Heat, Danfoss.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Bingelrade

Een elektrische installatie werkt op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, kant-en-klare matten en het elektrische foliesysteem zijn enkele populaire mogelijkheden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische toepassingen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die minder gebruikt worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Vloerverwarming infrezen in Bingelrade

Wanneer je alles laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. Deze constructies bevinden zich direct onder de toplaag. Dit resulteert erin dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Bingelrade.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw ruimtes op een innovatieve verwarmen op temperatuur brengen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Bingelrade schommelen tussen de €1125,00 tot €2125,00. De exacte kosten hangen af van diverse factoren. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Andere factoren die de prijs bepalen: het soort vloerverwarming, de grootte van de kamer, de legwijze en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende blok tonen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Bingelrade (update donderdag, 13 juni 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€700 – €725€760 – €785
20 – 25 m2€875 – €1225€1100 – €1525
40 – 45 m2€2200 – €2750€2525 – €3250
70 m2€3750 – €4450€4100 – €4800
85 – 90 m2€5100 – €5775€5650 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, noppenplaten, wapening, thermostaat, draadmatten, verdeler, pompschakelaar plus afvoer en uurloon (provincie Limburg).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Vandaag de dag werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn het best te combineren. Tip: diverse vloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Je kunt dan denken aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de volgende weergave lees je een toelichting / de eigenschappen van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Bingelrade? Hieronder bekijk je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Schinveld, Eygelshoven en Merkelbeek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Beekdaelen kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.beekdaelen.nl). Voor groene oplossingen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je jouw woning verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Middels de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Bingelrade?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.175 voor 10 tot 20 m2 tot zo’n €6.150 voor grotere klussen van 100 m2. De uiteindelijke prijs kom tot stand door het gewenste systeem (elektrisch of traditioneel), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het uiteindelijke rendement is onderhevig aan het gewenste model, de afwerking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een juist geïsoleerde ruimte kan je pas echt goed het verschil merken. Door te kiezen voor vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Bingelrade, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten zien we steeds meer. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als handigste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een minpunt van deze aanpak is een vloer die wat omhoog komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze methode worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6456.

Plaats een reactie