Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wierden vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Wierden? Het is een zeer zuinig verwarmingssysteem dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook goed voor het milieu. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op deze pagina lees je veel info over de meest toegepaste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct doorgaan? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Wierden!

De voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-wierden-7642

Vloerverwarming laten leggen in Wierden

Als je technisch onderlegd bent dan is het leggen van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen zin in gedoe? Een eigen vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een deskundige. In die situatie mag je erop vertrouwen dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan in het volgende gedeelte vertellen we je in vijf stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Informatie over jouw huis delen

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld woonkamer, badkamer, berging / schuur, slaapkamer, gang, toilet. Indien aanwezig is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Vaak gekozen modellen zijn een watergedragen of een systeem dat werkt op elektriciteit. In kleinere huisjes is een toepassing met infrarood nog een alternatief.

 3. De huidige situatie

  Specificeer welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om een nieuwe dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als linoleum, tapijt, tegels, vinyl, parket, laminaat. Installateurs willen ook graag weten wat voor ondervloer er is. Bijvoorbeeld een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Deel je wensen wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Het kan gaan om een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Hiermee kunnen aangesloten installatiebedrijven in Wierden zien of het past in de planning.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Denk dan aan postcode en huisnummer, jouw mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de mail bieden wij offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Wierden en de regio daarbuiten. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van erkende vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Wierden

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Het perfecte systeem komt tot stand door hoe je jouw woning wilt verwarmen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere factoren zijn: het type ondervloer de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de mate van isolatie en de verwachte kostprijs. In onderstaande opsomming bieden we aanvullende info over de veel gebruikte modellen en hun interessante aspecten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze werkwijze kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit zien we met name terug als de budgetten summier zijn en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in speciale noppenplaten & isolatieplaten. Daarop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Alles bij elkaar geeft dit minder kans op barsten en scheuren en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Wierden.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Remeha, Intergas, ATAG, Nefit, Bosch.

Nat vloerverwarmingssysteem

Als je kiest voor natbouw, dan wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit soort verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een stabielere ondervloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: WTH, e-Heat, Warmup, Danfoss, Therminon, Technea.

Elektrische vloerverwarming in Wierden

Een volledig elektrisch product wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Losse kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele bekende voorbeelden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We zien het vaak terug in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Wierden

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Wierden.

 • Snelle en praktische methode.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke manier verwarmen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Wierden schommelen tussen de €1125,00 – €2400,00. Goede prijsindicaties zijn afhankelijk van veel zaken. Ten eerste wordt de prijs bepaald door of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Andere onderdelen die de prijs bepalen: het type systeem, de grootte van de kamer, de legwijze en de mate van afwerking. In de volgende tabel kan je aan de slag met de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wierden (update maandag, 20 mei 2024).

Totaal m2Prijzen bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €740€750 – €785
20 – 25 m2€925 – €1200€950 – €1650
40 – 50 m2€2250 – €2800€2550 – €3325
60 m2€3750 – €4425€4100 – €4875
80 – 90 m2€5250 – €5675€5675 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, wapening, noppenplaten, pompschakelaar, draadmatten, verdeler, tackerplaten en arbeidskosten (provincie Overijssel).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Op dit moment kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: enkele constructies hebben een te sterk isolerende werking. We hebben het dan over o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een vakkundige installateur of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Onderstaand bekijk je samengevat meer info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven zoeken

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wierden? In het schema hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Dinkelland, Almelo en Tubbergen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Wierden bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.wierden.nl). Voor slimme en duurzame verwarmingsbronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Wierden?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.175 voor 15 m2 tot zeker €5.700 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De verwachte prijs is afhankelijk van het type systeem (elektrisch of traditioneel), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 16 jaar. Het precieze rendement is afhankelijk van het soort model, de afwerklaag en ook de staat van de woning. In een juist geïsoleerde ruimte werkt het systeem een stuk effectiever. Door te kiezen voor dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wierden, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is geen probleem. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Om te beginnen kan je vloerverwarming leggen bovenop de huidige (houten) vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een vloer die wat omhoog komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de leidingen in aanbrengt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7468, 7640, 7641, 7642, 7645.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie