Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Rijssen-Holten vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Rijssen-Holten? Het gaat om een laag temperatuur verwarmingssysteem die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook goed voor het milieu. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op dit platform vertellen we je veel info over de beschikbare soorten vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Heb je interesse? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Rijssen-Holten!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-rijssen-holten-7461

Vloerverwarming laten leggen in Rijssen-Holten

Als je een ervaren klusser bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Heb je twee linker handen, of heb je geen zin in gedoe? Jouw vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een specialist. Zodoende mag je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte delen we stap-voor-stap waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een vakman.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Kies voor bijvoorbeeld de toilet, badkamer, keuken, slaapkamer, gang, berging / schuur. Indien aanwezig kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Geef je voorkeur door voor het soort installatie. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire soorten zijn een watergedragen systeem of een deels elektrische oplossing. In kleinere huisjes zijn infrarood matten onder de vloer ook een optie.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Specificeer wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld enkel een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals laminaat, vinyl, parket, PVC, tegels, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondergrond is. Je kunt kiezen voor bijv. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Deel je wensen wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of wellicht aan het einde van het jaar. Zo kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Rijssen-Holten zien of het past in de planning.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Er wordt gevraagd naar postcode, straatnaam en huisnummer, jouw mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Per mail sturen wij offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Rijssen-Holten en omliggende plaatsen. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van professionele vloerverwarming installateurs omgeving Rijssen-Holten

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. De uiteindelijke keuze heeft te maken met velerlei variabelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of gaat het om een renovatieproject? Andere belangrijke aspecten zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de bouwtechnische staat van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijs die je maximaal wilt betalen. Hieronder vertellen we aanvullende informatie over de te overwegen installaties en hun belangrijkste eigenschappen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit concept wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwklussen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in speciale isolatieplaten & noppenplaten. Daarbovenop wordt meteen de vloer gelegd. De gevolgen daarvan zijn een korte opwarmingstijd en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Rijssen-Holten.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, AWB, Bosch, ATAG, Vaillant, Intergas.

Natbouwsysteem

In het geval van natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit zorgt voor een degelijke vloerconstructie en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, Therminon, WTH, Danfoss, Magnum.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Rijssen-Holten

Het elektrische systeem is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je hebt meerdere keuzes. Vloerverwarmingskabels, een slim mattensysteem en het elektrische foliesysteem komen we in de praktijk veel tegen. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische producten worden vooral ingezet als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Laat vloerverwarming infrezen in Rijssen-Holten

In het geval van infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Alle verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat jouw vloer snel lekker warm is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Rijssen-Holten.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw plek op een innovatieve manier opstoken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Rijssen-Holten liggen rond de €1300,00 tot €2425,00. De exacte kosten komen tot stand door meerdere zaken. Ten eerste is de prijs sterk afhankelijk van of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke facetten die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de oppervlakte, hoe het gelegd wordt en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende weergave vind je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Rijssen-Holten (update zaterdag, 15 juni 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€715 – €745€765 – €805
20 m2€825 – €1200€1025 – €1450
40 – 45 m2€2250 – €2775€2700 – €3250
60 – 65 m2€3725 – €4375€4075 – €4850
80 m2 +€5125 – €5650€5650 – €6300
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, pompschakelaar, verdeler, tackerplaten, thermostaat, draadmatten, wapening en arbeid (provincie Overijssel).

De beste soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels vormen de beste combinatie. Belangrijk: meerdere types geven minder goede prestaties. Het gaat bijvoorbeeld om een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of showroom. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de opsomming hieronder lees je samengevat de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Rijssen-Holten? In het onderstaande overzicht check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Voorst, Deventer en Hof van Twente.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- of bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Rijssen-Holten is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.rijssen-holten.nl). Voor vergroenings installaties zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Rijssen-Holten?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.300 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zo’n €5.300 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijsindicatie is afhankelijk van het geselecteerde product (traditioneel vs. elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe beter de warmteoverdracht is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde systeem, de dekvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een goed geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Door het toepassen van dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Rijssen-Holten, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een optie. Er zijn 2 legwijzes: Om te beginnen kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een minpunt van deze aanpak is een stukje extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen precies in passen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7460, 7461, 7462, 7463.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie