Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Haaksbergen vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Haaksbergen? Vloerverwarming wil zeggen een laag temperatuur verwarmingssysteem dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Een totaal onzichtbaar systeem! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via onze experts check je handige informatie over de bekendste segmenten binnen vloerverwarming en de kosten. Heb je interesse? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Haaksbergen!

De voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-haaksbergen-7481

Vloerverwarming laten leggen in Haaksbergen

Als je zelf veel klust dan is het leggen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je geen technische kennis, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Jouw vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een expert. In dat geval heb je garantie dat het allemaal juist aangesloten wordt. In ons complete stappenplan vertellen we je in vijf stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Beschrijf je huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld keuken, woonkamer, slaapkamer, berging / schuur, toilet, gang. Ook kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Maak een keuze voor het type systeem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel toegepaste soorten zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In veel situaties zijn infrarood matten onder de vloer ook een optie.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vertel welke vloerbedekking is toegepast. Bijvoorbeeld de oorspronkelijke dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals linoleum, laminaat, parket, PVC, tapijt, tegels. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondergrond is. Zoals een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef door op welk moment de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of binnen 3 maanden. Zo kunnen aangesloten installatiebedrijven in Haaksbergen eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Zoals postcode, straatnaam en huisnummer, jouw mailadres en jouw 06-nummer. Via mail of per post krijg jij offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Haaksbergen en omliggende plaatsen. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van erkende vloerverwarming experts omgeving Haaksbergen

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Jouw ideale systeem is mede afhankelijk van meerdere zaken: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? De keuze wordt ook beïnvloed door het soort ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de mate van isolatie en je beschikbare budget. In de lijst hierna bekijk je bruikbare informatie over de beschikbare keuzes en hun interessante aspecten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit model wordt steeds populairder. Dat is vooral zo als het weinig mag kosten en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in losse noppenplaten of isolatieplaten. Op deze platen wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Dit geeft minder kans op barsten en scheuren en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Haaksbergen.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Remeha, ATAG, Nefit, Intergas, Bosch.

Natbouw vloerverwarming installeren

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit resulteert in meer stabiliteit en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Therminon, Technea, WTH, Warmup, Magnum, e-Heat.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Haaksbergen

Elektrische verwarming in de vloer werkt 100% op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, vloerverwarmingsmatten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische producten worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is een goede opties voor kamers die je niet constant gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Haaksbergen

In het geval van infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slakkenhuizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat de vloer snel warm wordt en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Haaksbergen.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw woning op een slimme manier behaaglijk maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Haaksbergen variëren tussen de €1225,00 tot €2250,00. De geldende tarieven zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende werkzaamheden. Boven alles is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Noemenswaardige onderdelen die de prijs bepalen: het soort verwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, de legwijze en wat je op de afwerkvloer legt. In de onderstaande tabel tonen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Haaksbergen (update zondag, 26 mei 2024).

Ruimte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€690 – €740€760 – €805
20 – 25 m2€850 – €1200€950 – €1575
50 m2€2225 – €2875€2700 – €3225
70 m2€3750 – €4475€4025 – €4725
80 – 90 m2€5175 – €5650€5750 – €6500
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, tackerplaten, draadmatten, verdeler, pompschakelaar, thermostaat, wapeningen arbeid en BTW (provincie Overijssel).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Tegenwoordig kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het meeste efficiënt. Tip: diverse constructies kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Je kunt dan denken aan tapijt of parket. Je kunt dit ook navragen bij een professional of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten exact afwerkvloer interessant is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de volgende weergave bieden we in het kort praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Haaksbergen? Hieronder delen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Hellendoorn, Rijssen-Holten en Enschede.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Haaksbergen kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.haaksbergen.nl). Voor milieuvriendelijkere maatregelen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Haaksbergen?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.150 voor 15 m2 tot wel €5.600 voor 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de gewenste installatie (warm water systeem of met stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement komt tot stand door de gekozen installatie, de afwerkvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een juist geïsoleerde ruimte zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Dankzij vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glasvoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Haaksbergen, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat we steeds meer zien. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als goedkoopste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Houd hierbij rekening met extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Bij deze aanpak worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de buizen dan in legt. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7480, 7481, 7482, 7483.

Plaats een reactie